Eb 2024: lemondták a budapesti sétájukat a románok

Vágólapra másolva!
2023.10.12. 06:15
null
Ha a séta el is marad, a mérkőzés nem (Fotó: Imago Images)
Csütörtökön a Szusza Ferenc Stadionban rendezik a Fehéroroszország−Románia Eb-selejtezőt. A bukaresti Fanatik portál szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség huligántámadás veszélyére figyelmeztette a román szövetséget. Ennek kapcsán megkerestük az MLSZ-t.

Huligántámadás veszélyére hivatkozva lemondta mérkőzés előtti szokásos sétáját a csütörtökön Fehéroroszország ellen az újpesti Szusza Ferenc Stadionban Eb-selejtezőt játszó román válogatott. Szerda reggel a bukaresti Fanatik portál azt állította: a Magyar Labdarúgó-szövetség már a múlt hét végén huligántámadás veszélyére figyelmeztette a román szövetséget (FRF).

„A magyar szövetség üzenetében az áll, ne járjanak Budapest utcáin Románia jelképeit, román zászlót viselve, mert lehetnek a román csoportok és hivatalos személyek megtámadására készülő huligánok. Az üzenet nyíltan kimondja, zavargások lesznek, ha a magyar ultrák malmára hajtják a vizet. Úgy értesültek, vadászni indultak a román jelképekre és zászlókra, ezért legyenek óvatosak és ne provokáljanak” – mondta online videóműsorában Horia Ivanovici, a Fanatik főszerkesztője.

A FRF szakmai igazgatója, Mihai Stoichita szerda reggel még úgy nyilatkozott, nem tud ilyen üzenetről, s nem is tart a magyar szurkolók támadásától, mert két éve, az U21-es Eb-n sem érte atrocitás a román csapatot. Délben viszont a Gazeta Sporturilor helyszíni tudósítójának elismerte, lemondták a csütörtöki sétát.

„Bármilyen nemzetközi mérkőzés előtt a vendégcsapat kérhet védőőrizetet sétához. A budapesti kollégáktól kapott üzenetben megkértek, közöljük, ha kérünk rendőri őrizetet a nemzeti csapat sétájára” – válaszolta a román szövetség a bukaresti sportlap kérdésére.

Lapunk megkereste az MLSZ-t, amelynek kommunikációs osztálya kérdésünkre jelezte: nincs tudomása figyelmeztetésről a fehérorosz–román mérkőzéssel kapcsolatban.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) tavaszi döntése értelmében nem rendezhetnek nemzetközi mérkőzéseket Fehéroroszország területén, s Magyarország lehetőséget kínált a fehérorosz válogatottnak és klubcsapatoknak meccsei(k) lejátszására. Fehéroroszországnak a csütörtöki lesz a harmadik Eb-selejtezője pályaválasztóként a Szusza Ferenc Stadionban, előzőleg Izraellel (1–2) és Koszovóval (2–1) csapott össze Újpesten.

I-CSOPORT
20.45: FEHÉROROSZORSZÁG–ROMÁNIA

Budapest, Szusza Ferenc Stadion Vezeti: Espen Eskas (norvég) (Tv: Match 4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik