Niké Liga: legyőzné a Dunaszerdahely a Slovant

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2023.09.16. 17:39
null
Az elmúlt idényben mind a négy találkozón is vezetést szerzett a DAC, de egyszer szem győzött a Slovan ellen (Fotó: Koncz Márton)
Négy hónap után találkozik ismét a DAC a Slovannal. Míg májusban a bajnoki cím volt a tét, most kissé más a helyzet. A hazai csapat javítani szeretne az gyengébb rajt után, míg a vendégek az Európa-konferencialigára hangolnak. Csütörtökön a nagyon jól ismert KI látogat Pozsonyba.

 

Sorozatban háromszor szenvedett vereséget aDAC. Bajnoki meccsen a Besztercebánya (1–2), illetve a Trencsén (0–1) ellen, majd múlt héten barátságos találkozón kapott ki 4–1-re Topolyán. „A Slovan nagy klub, így még inkább motivál minket, hogy remek közönségünk előtt legyőzzük őket és visszatérjünk a győztes útra. Bízom benne, hogy mint az eddigi meccseinken is jellemző volt ránk, megtaláljuk a réseket, a szabad területeket a pozsonyiak ellen, és megnyerjük a meccset. Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy megmutassuk a szurkolóinknak, hogy több mint száz százalékot teszünk bele a meccsekbe” – fogalmazott a DAC Hazai pályán című műsorában Adrián Gula, a DAC mestere.

„Mindenkinek jól tett, hogy akét vereség után egy kicsit kifújhattuk magunkat. Személy szerint örültem, hogy tagja voltam amagyar U21-es nemzeti csapatnak, s Kazahsztán és Málta ellen is győztünk. Nagyon jól éreztem magam apályán. Így terveztük el aselejtezők kezdetét, októberben már nehezebb ellenfelek várnak ránk. Sokan gratuláltak, amikor visszatértem aklubhoz. Bízom benne, hogy agyőzelmi sorozatom folytatódik vasárnap is” – mondta lapunknak Csingér Márk.

Míg aSlovan nem töltötte fel akeretét, Dunaszerdahelyre négy új játékos is érkezett. Bartol Barisic és az FTC-től jött Redzic Damir sérült, Andrés Romero és avolt újpesti Fernand Gouré jó eséllyel pályára lép.

Bízom benne, hogy az új játékosokkal még erősebbek leszünk. Mindenki tudatában van, az újonnan érkezők is, hogy milyen összecsapás vár ránk vasárnap, mit jelent aSlovan elleni találkozó aszurkolóinknak. Érezni, hogy nagy rangadó vár ránk. Mindenki pozitív, újult erővel vágunk neki ameccsnek. Küzdelmes, hajtós, kemény mérkőzésre számítok, stermészetesen hazai győzelmet várok. Három ponttal szeretnénk kedveskedni a fantasztikus drukkereinknek” zárta le Csinger Márk, aki már alig várja, hogy pályára lépjen az örök rivális ellen. Eddig ugyanis csak a televízióban látta és érezte a DAC–Slovan meccsek hangulatát.

ASlovannak is megvannak asaját gondjai. Az Európa-liga selejtezőjének utolsó találkozóján 6–2-re kikapott az Arisz otthonában, amely után aszurkolók asaját klubjuk ellen fordultak. Avezetőket és az edzői stábot hibáztatták. Úgy tűnik azonban, aharag már amúlté. ASlovan drukkerek nagy számban készülnek aMOL Arénába.

Szerdán ugyan aSlovan simán továbbjutott aSzlovák Kupában, de Vladimír Weiss edző csalódott volt, mivel az átigazolás utolsó napjaiban egyetlen játékost sem tudtak igazolni. Mint megjegyezte, rugalmasabbnak, ügyesebbeknek kellett volna lenniük.

Az elmúlt idényben négyszer találkozott a két csapat. Mind a négy meccsen a DAC szerezte meg a vezetést, de egyszer sem nyert. 511 napja vár a Dunaszerdahely a Slovan elleni győzelemre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik