Brazília: öt hónap után véget ért Sampaoli riói kalandja – hivatalos

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.29. 08:07
null
Jorge Sampaoli brazil kalandja csúfos véget ért (Fotó: Getty Images)
A brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Série A) szereplő Flamengo a hivatalos Twitter-oldalán közölte, hogy menesztette a klub argentin vezetőedzőjét, Jorge Sampaolit.

A 63 éves szakember – aki korábban az argentin és a chilei válogatottnál, valamint a Marseille-nél is megfordult – áprilisban vette át a patinás riói klub irányítását, miután márciusban távozott a spanyol élvonalbeli Sevillától. Az argentin tréner irányításával felemásan szerepeltek a „piros-feketék”: a Brazil Kupában bejutottak a döntőbe, amelyben azonban a Sao Paulóval szemben alulmaradtak, míg a Libertadores-kupában címvédőként búcsúztak a legjobb 16 között, a paraguayi Club Olimpia győzte le őket. A Flamengo jelenleg a húszcsapatos brazil élvonal 7. helyén áll, hátránya 11 pont az éllovas Botafogóval szemben. Ezzel együtt a brazil sajtó szerint Sampaolinak többek között azért kellett távoznia, mert a nyelvi problémák és a hiányos kommunikáció miatt népszerűtlenné vált a játékosok körében, s eddig csupán Rodolfo Landim, a klub elnöke miatt tarthatta meg az állását.

Az ESPN brazil kiadása úgy tudja, hogy a riói klub már megtalálta az argentin tréner utódját a korábbi brazil szövetségi kapitány, Tite személyében. A selecaótól a 2022-es katari világbajnokság után búcsúzó szakember az ESPN szerint már megegyezett a Flamengo vezérkarával, s a napokban bemutathatják.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik