Szaúd-Arábia: Benzema összekapott az Al-Ittihad edzőjével – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.23. 18:41
null
Eddig nem alakult álomszerűen Benzema szaúdi kalandja (Fotó: Getty Images)
A modern labdarúgás új pénzügyi Kánaánjában, vagyis Szaúd-Arábiában sem lehet minden tökéletes – derült ki az Asark Al-Avszat nevű arab napilap anyagából, amelyet a Marca szemlézett. A szóban forgó riport szerint a szaúdi ligában címvédőként érdekelt Al-Ittihadnál konfliktus alakult ki Nuno Espírito Santo vezetőedző, valamint a csapat első számú sztárja, Karim Benzema között.

 

Az Asark Al-Avszat forrásai szerint Espírito Santo közölte az Al-Ittihad vezérkarával, hogy az ötszörös BL-győztes támadó nem illik bele az általa elképzelt játékstílusba, hozzátéve, hogy ő alapjáraton sem tartott igényt Benzema szerződtetésére. Eközben az aranylabdás támadó a szaúdi átigazolást tető alá hozó ügynöknek beszélt arról, hogy a portugál tréner szakszerűtlenül bánik vele.

A megnevezett forrás szerint Benzema a többi játékos előtt kérte Espírito Santo, hogy adja oda neki (mint az együttes sztárja, egyben legrutinosabb tagja) a csapatkapitányi karszalagot, de a portugál megtagadta a kérését, s ehelyett Romarinhót, majd Ahmed Sarahilit nevezte ki csapatkapitánynak.

A Benzema-ügy nem az első érdekes történés a sárga-fekete klub berkein belül, szerdán írtuk meg, hogy a dzsiddai székhelyű egylet mindössze egy hónap után szélnek eresztheti nyári rekordigazolását, Jotát.

Az Al-Ittihad két forduló után jobb gólkülönbséggel vezeti a bajnokságot az ugyancsak hibátlan Al-Ahli és Al-Ettifak előtt – Benzema mindkét, az Al-Raed és az Al-Tai elleni meccset is végigjátszotta, gólt viszont nem szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik