U21-es Eb: a 91. percben lefagytak, aztán csak-csak továbbjutottak a spanyolok

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.07.01. 23:48
null
Stadionkép a kezdés előtt
A közelmúltbeli U20-as világbajnokság után az U21-es Európa-bajnokságon is elődöntőbe jutott az izraeli labdarúgó-válogatott: Guy Luzon csapata gól nélküli százhúsz perc után tizenegyesekkel legyőzte a társházigazda Grúziát a szombat esti tbiliszi negyeddöntőben. A bukaresti mérkőzésen sem volt elég a rendes játékidő a döntésre, Spanyolország hosszabbításban múlta felül 2–1-re Svájcot.

 

A Grúzia–Izrael mérkőzés szétlövésének első két sorozatában minden játékos a kapuba talált, a folytatásban a grúzok részéről Giorgi Gagua gyenge lövését a meccs emberének megválasztott – a 120 perc során is fontosakat védő – Daniel Perec hárította, Szaba Kvadagiani kapufát lőtt, míg az izraeliek mind a négy próbálkozója gólt rúgott.

A grúz szurkolóknak maradt a dicsőség: minden idők legtöbb nézőt vonzó U21-es Eb-mérkőzését látták, 44 338-an voltak a Paicsadze Stadionban.


Bukarestben sem hozott gólt az első félidő, aztán a 68. percben Sergio Gómez egy visszagurított labdából belőtte a spanyolok vezető találatát. Karnyújtásnyira volt a győzelem, ám a 91. percben Julian Vonmoos remek passzából Zeki Amdouni közeli lövéssel egyenlített – jöhetett hát itt is a hosszabbítás. A ráadás első félidejében, egy eredményes letámadás végén Juan Miranda újra előnyhöz juttatta a spanyolokat, és ez már elég volt a továbbjutást érő győzelemhez.

Az izraeliek az angol–portugál csata győztesével találkoznak a legjobb négy között, míg a spanyolokra a francia–ukrán meccs nyertese vár majd.

U21-ES LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, GRÚZIA, ROMÁNIA
NEGYEDDÖNTŐ – szombati mérkőzések

Grúzia–Izrael 0–0 – tizenegyesekkel 3–4
Tbiliszi
Spanyolország–Svájc 2–1
(0–0, 1–1, 2–1) – hosszabbítás után
Bukarest. G:
Sergio Gómez (68.), Miranda (103.), ill. Amdouni (90+1.)

Vasárnap
18.00, Kutaiszi:
Anglia–Portugália
21.00, Kolozsvár: Franciaország–Ukrajna

Az elődöntőket július 5-én, a döntőt július 8-án játsszák le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik