Gremio: hosszabbítás helyett – lerövidítették Luis Suárez szerződését

Vágólapra másolva!
2023.07.29. 09:26
null
Sjatóhírek szerint Luis Suárez szerződését lerövidítették a Gremiónál (Fotó: Getty Images)
Már úgy tűnt, hogy „a szappanoperának vége”, gyorsan jött az új évad. Sikerült ugyanis kompromisszumra jutnia klubjával, a brazil élvonalbeli Gremióval a 137-szeres uruguayi válogatott csatárnak, Luis Suáreznek, aki kérte, hogy rövidítsék le szerződését, hogy akár már 2024 elején csatlakozhasson az amerikai élvonalban (MLS) szereplő Inter Miamihoz.

 

Amióta Lionel Messi eldöntötte, hogy a David Beckham által tulajdonolt Inter Miaminál folytatja pályafutását, rengeteg egykori, az FC Barcelonához vagy Messihez kötödő labdarúgót boronáltak össze a floridai csapattal, s ha a már megkezdett tendencia folytatódik, egy új Barcelona állhat össze a tengerentúlon.

A hétszeres aranylabdással a „gránátvörös-kékeknél” és az argentin válogatottnál is együtt dolgozó Gerardo „Tata” Martino lett ugyanis a Miami edzője, míg a csapathoz érkezett Sergio Busquets és Jordi Alba is.

Rajtuk kívül a japán Vissel Kobétól július elején távozó, már 39 éves Andrés Iniestát is összeboronálták a klubbal.

Mint megírtuk, a Gremióval idén januárban két éves szerződést kötő Luis Suárez arra is kész lett volna, hogy kivásárolja magát szerződéséből, hogy szabadon igazolható játékosként ingyen írjon alá Miamiban, később viszont kiderült, hogy a csapat ezen a nyáron nem engedi el egyik legjobbját.

A holland Ajaxot, az angol Liverpoolt és a spanyol Atlético Madridot is megjárt uruguayi bár a Marca beszámolója szerint a Gremiónál maga kérte januári aláírásakor, hogy szerződése 2024 végéig szóljon, most megegyezett a klub vezetőségével és egy évvel lerövidítette azt, így 2024 decembere helyett már idén lejár a kontraktusa és akár már jövő év elején megszerezheti a Miami, ráadásul ingyen.

Suárez egyébként nem szerepel rosszul brazil klubjában, ugyanis 31 meccsen 13 gólt és kilenc gólpasszt szerzett, ezzel csapata legeredményesebb játékosának számít.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik