Al-Naszr: újabb nagy igazolást jelentett be a klub

Vágólapra másolva!
2023.07.18. 17:03
null
Seko Fofana immár az Al-Naszr játékosa (Fotó: Getty Images)
A szaúd-arábiai Al-Naszr labdarúgóklub a hivatalos Twitter-oldalán bejelentette, hogy szerződtette a nyolcszoros elefántcsontparti válogatott középpályást, Seko Fofanát a francia Lensból. A Transfermarkt úgy tudja, a játékos 19 millió euróért érkezett a szaúdiakhoz.

 

Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldót is foglalkoztató Al-Naszr kedd délután videóban jelezte, hogy a 28 esztendős Seko Fofana immár az ő színeit képviseli.

 

A középpályás a francia Lorient-ban nevelkedett, megfordult a Manchester City U21-es csapatában, a Fulhamben, a Bastiában, az Udinesében és a Lensban, utóbbi klubot 2020 óta erősítette, 112 mérkőzésen 21 gólt és 12 asszisztot jegyzett. Utánpótláskorúként a francia korosztályos válogatottakban játszott, felnőttként azonban az elefántcsontparti nemzeti együttesben szerepelt, eddig összesen nyolc alkalommal. Jelenlegi értékét 32 millió euróra taksálja a Transfermarkt, s a portál úgy tudja, hogy a szaúdiak 19 millió eurót fizettek a Lensnak a játékjogáért.

Fofana az Al-Naszr harmadik nyári igazolása, Marcelo Brozovic után a második, aki Európából érkezik.

Nemrégiben arról adtunk hírt, hogy Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) három átigazolási időszakra eltiltotta az újonnan érkező játékosok regisztrálásától a klubot, mivel az nem fizette ki az angol másodosztályban érdekelt Leicester Citynek az Ahmed Musa átigazolási szerződésében foglalt bónuszokat. Hozzátettük, hogy a klub már elkezdte a hiányzó pénzösszeg kifizetésének folyamatát, így a FIFA akár néhány napon belül is feloldhatja a szankciót. Úgy fest tehát, hogy az Al-Naszr rendezte a helyzetet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik