USA: visszatért a Dortmund szélsőjével összetűzésbe kerülő kapitány

Vágólapra másolva!
2023.06.16. 20:44
null
Gregg Berhalter irányítja ismét az Egyesült Államok válogatottját (Fotó: Getty Images)
A világbajnokság után kisebb botrányba keveredett, most azonban ismét kinevezték az Egyesült Államok szövetségi kapitányának a katari tornán a labdarúgó-válogatottat irányító Gregg Berhaltert.

 

A hivatalos oldalán jelentette be az Egyesült Államok Labdarúgó-szövetsége, hogy ismét Gregg Berhalter irányítja a válogatottat.

Berhalter 2018 és 2022 között már volt az USA szövetségi kapitánya, ezen időszak alatt 49 meccsen 37 győzelmet szerzett, megnyerte a CONCACAF-zóna Nemzetek Ligáját és bejutott a legjobb 16 közé a 2022-es katari világbajnokságon.

A 49 éves szakember januárban távozott a válogatott éléről, miután lejárt a szerződése. Berhalter kisebb botrányba keveredett a vb után, mivel ő és a stábja kis híján hazaküldte a Dortmund támadóját, Giovanni Reynát a játékos magatartása és hozzáállása miatt.

A tornát követően Berhalter Reyna nevének említése nélkül beszámolt az esetről, a The Athletichez azonban eljutott, hogy a Dortmund szélsőjéről van szó. Reyna szülei – akik barátai voltak a kapitánynak és a feleségének – ekkor elmondták a szövetség korábbi sportigazgatójának, Earnie Stewartnak, hogy Berhalter 30 éve, még egyetemi elsőévesként egy veszekedés alkalmával megrúgta a feleségét (mindhárman, azaz Berhalter, Stewart és Claudio Reyna is meghatározó játékosai voltak a válogatottnak a 90-es évek második és a kétezres évek első felében, így régről jól ismerik egymást – a szerk.).

A szövetség független vizsgálatot indított, amely a kinevezés előtt megállapította, hogy az eset nem befolyásolja Berhalter újbóli alkalmazását.

A válogatott tagjai közül többen is támogatásukat fejezték ki a szakember kinevezésével kapcsolatban, Christian Pulisic, Tim Weah és Antonee Robinson is felszólalt Berhalter mellett.

Berhalter az Arany-kupa után kezdi meg a munkát, addig a jelenlegi kapitány, Brian JosephCallaghan irányítja a nemzeti csapatot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik