Hollandia: Rotterdamból érkezett az Ajax új mestere – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.06.14. 14:14
null
Maurice Steijn edzői pályafutása eddigi legkomolyabb feladatát kapta (Fotó: ajax.nl)
Maurice Steijn lett a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő AFC Ajax új vezetőedzője – jelentette be hivatalos honlapján az amszterdami klub.

A 49 éves szakember a Sparta Rotterdamtól érkezett a négyszeres BEK/BL-győzteshez, ahol három évre írt alá.

Maurice Steijn 2022 áprilisában, afféle „tűzoltóként” vette át a kisebbik rotterdami klub irányítását, és sikeresen benntartotta csapatát az élvonalban. A mögöttük hagyott idényben Steijn a 18 csapatos bajnokság 6. helyére kormányozta a Spartát – igaz, az európai kupaszereplésről döntő párharcot már elbukta a Twente ellen. Ezt megelőzően öt évig irányította a VVV Venlót, amellyel 2017-ben a másodosztályt megnyerve feljutott az élvonalba, majd zsinórban két idényben is benntartotta csapatát.

„Maurice az eddigi csapataiban rendre túlteljesítette a megfogalmazott elvárásokat. Biztos vagyok benne, hogy készen áll a szintlépésre” – méltatta Steijnt a klubhonlapnak Sven Mislintat, az Ajax sportigazgatója.

Maurice Steijn a mögöttünk hagyott évadban 39 tétmérkőzésen irányította előző csapatát, a Spartát – ezeken a meccseken 18 győzelmet, tíz döntetlent és 11 vereséget könyvelhetett el.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik