Hollandia: az ügyészség két év börtönt kért a Szpartak Moszkva futballistájára

Vágólapra másolva!
2023.03.04. 13:30
null
Quincy Promes (Fotó: Getty Images)
A holland ügyészség két év börtönbüntetést kért a Szpartak Moszkva holland labdarúgójára, Quincy Promesre, akinek terhére családon belüli erőszakcselekményt rónak fel hazájában.

 

A holland válogatott labdarúgót a hírek szerint 2020 decemberében vették őrizetbe, mert júniusban késsel megsebesítette unokatestvérét egy családi partin. Az akkor még az Ajaxot erősítő Promest két napig fogva tartották „késelésben való részvétel” miatt, majd a lehallgatott telefonbeszélgetésekből már az derült ki, hogy a labdarúgó szándékosan támadta meg rokonát, aki súlyos sérülései ellenére szerencsére életben maradt, a bíróság pedig emberölési kísérletre, aztán gyilkossági kísérletre módosította a vádat.

Az illetékes polgári bíróság mostani döntése értelmében Promesnek egymillió eurós kártérítést kell fizetnie a sértettnek. Az ügyészség két év börtönbüntetést kért ellene. A 31 éves futballistát kábítószer-kereskedelemben való bűnrészességgel is vádolják – írja az MTI.

Promes a Twenténél kezdte pályafutását, majd légiósként 2014 és 2018 között a Szpartak labdarúgója volt, s a moszkvai együttessel orosz bajnok és szuperkupa-győztes lett. Később Spanyolországban, a Sevillában, majd otthon, az Ajaxban játszott, s ezután tért vissza a moszkvai klubhoz. A holland válogatottban 50 alkalommal lépett pályára, és hét gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik