CONCACAF: a vb-ről majdnem hazaküldték, most NL-győzelemre vezette az USA-t

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.19. 06:50
null
Giovanni Reynát a vb-ről majdnem hazaküldték, most NL-győzelemre vezette az az amerikai válogatottat Kanada ellen (Fotó: Getty Images)
Az Egyesült Államok válogatottja nyerte a CONCACAF-zóna Nemzetek Ligája idei kiírását, miután a Las Vegas-i döntőben 2–0-ra legyőzte Kanadát, s megvédte címét.

Az észak- és közép-amerikai csapatok Nemzetek Ligája-küzdelmében az elődöntőben a Mexikót balhékkal tarkított mérkőzésen felülmúló Egyesült Államok a Panamát legyőző Kanadával csapott össze az aranyéremért.

Az USA keretében ott volt a német Dortmund játékosa, Giovanni Reyna is, akit a katari világbajnokságról majdnem hazaküldtek, ám a szövetségi kapitányi posztra visszatérő Greg Berhalter Kanada ellen a kezdőben számított rá, ezzel szemben a pályafutása utolsó mérkőzésére készülő kanadai ikont, a visszavonulását a mérkőzés előtt bejelentő Atiba Hutchinsont csak a kispadra nevezte John Herdman.

Az Egyesült Államok már a döntő elején megszerezte a vezetést, amikor Reyna jobb oldali szögletére középen tökéletes ütemben érkezett Chris Richards, aki öt méterről fejelt a kapuba.



Sőt, a 33. percben Reyna labdaszerzése és remek kiugratása után a francia Reimsben kiváló idényt maga mögött tudó Folarin Balogun duplázta meg az amerikaiak előnyét.



Az USA fölényét hozó első félidő után Kanada a második játékrészben hiába birtokolta majdnem 70 százalékban a labdát és próbálkozott hét kapura lövéssel, ezek közül csak egy találta el azt, miközben az amerikaiak kevés lehetőségükből is nagy veszélyt teremtettek.

Újabb gól azonban már nem született, így az Egyesült Államok 2–0-s győzelemmel nyerte meg a CONCACAF Nemzetek Ligáját, s megvédte címét.

A mérkőzés legjobbjának Giovanni Reynát, a sorozat legjobbjának pedig Christian Pulisicet választották.





A kanadai kapitány végül nem küldte pályára Atiba Hutchinsont.

 

A bronzérmet Mexikó szerezte meg, miután Jesús Gallardo negyedik percben szerzett góljával nyert 1–0-ra Panama ellen.

 



CONCACAF NEMZETEK LIGÁJA, Las Vegas
DÖNTŐ

Kanada–Egyesült Államok 0–2 (Ch. Richards 12., Balogun 34.)
A HARMADIK HELYÉRT
Panama–Mexikó 0–1 (J. Gallardo 4.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik