Sepsi: Niczuly Roland „tiszta szívvel” magyar válogatott lenne

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2023.05.25. 20:19
null
Niczuly Roland büszke rá, hogy történelmet írta a Sepsivel (Fotó: Imago Images)
Mint ismert, a Sepsi OSK egymás után másodszor is elhódította a labdarúgó Román Kupát: a nagyszebeni döntőben tizenegyespárbajjal gyűrte le az Universitatea Cluj együttesét. A sepsiszentgyörgyiek huszonhét éves kapusát nem keresték még a magyar szövetségtől, de ha ajánlatot kapna, egy pillanatig sem gondolkodna.


Egy fogorvosi váróteremben ült beérzéstelenítve, mégis szívesen fogadta a Nemzeti Sport telefonhívását Niczuly Roland, akinek székely nyelvjárása a zsibbadás hatása alatt még ízesebb volt. Ezekben a napokban talán nincs is nála népszerűbb ember Székelyföldön, hiszen ő volt a Sepsi OSK főhőse a Román Kupa döntőjében. A trófeát szerda este nyerte meg a magyar identitású csapat az Universitatea Cluj ellen, 0–0-t követően tizenegyesekkel, és a csapatkapitány kapus három lövést is hárított.

„Nagy drukk volt bennem a mérkőzés előtt, mert Kolozsváron nevelkedtem, ráadásul a korábbi csapatom ellen játszottam, és nagy ambíció dolgozott bennem, hogy újra Szentgyörgyre hozzuk a kupát – mondta lapunknak Niczuly Roland. – Ez a döntő nehezebb volt, mint a Voluntari elleni tavaly, nem volt szép játék, mi sem futballoztunk jól, de a legfontosabb a győzelem, és az, hogy ezzel újra történelmet írtunk.”

Azért is különleges, hogy a Sepsi tizenegyesekkel nyerte meg az összecsapást, mert ebben az idényben kissé hadilábon állt a büntetőkkel: nyolcat is kihagyott a csapat, és az ellene elvégzett tizenegyesek közül Niczuly csupán egyet fogott meg.

„Most nagyon-nagyon készültünk a tizenegyesekből, hiszen egy ilyen döntőben minden lehetőséggel számolni kell, a hosszabbítással és a szétlövéssel is – folytatta a Sepsi kapusa. – Cornel Cernea kapusedzővel kétórás videóelemzésünk volt a kolozsváriak összes lövőjéről. Eddig nem álltam tizenegyesölő hírében, három tizenegyest még sohasem védtem ki egy mérkőzésen, most a legjobbkor jött ki belőlem ez a teljesítmény. Nagyon bízom benne, hogy az európai kupaporondon is szép sikerek várnak ránk, izgatottan várjuk az újabb nemzetközi erőpróbát.”

A kézdivásárhelyi születésű, 27 esztendős kapust választották meg a mérkőzés játékosának, csapatkapitányként a kupát is ő emelhette a magasba, és a sepsiszentgyörgyiek hatalmas ünneplésben részesítették, mindenki vele akart fényképezkedni. És mivel ő saját bevallása szerint egyértelműen magyar identitású, nem csoda, hogy a mérkőzés után sokfelé beszédtémát szolgáltatott: vajon nem volna-e helye a magyar válogatottban? A felvetésre az érintett szerényen reagált.

„Nem tudom, milyen alapja van az ezzel kapcsolatos pletykáknak, de tudom, hogy sokan beszélnek most erről – válaszolta Niczuly Roland. – Senki sem keresett engem ezzel kapcsolatban Magyarországról, de korai is volna még, épphogy véget ért ez a döntő. Csak azt tudom, hogy ha meghívót kapnék Marco Rossi magyar szövetségi kapitánytól, akkor tiszta szívvel igent mondanék. Egy pillanatig sem gondolkodnék, magyar vagyok, nagyon megtisztelő lenne, és az álmom válna valóra általa. De mondom, ez ügyben nincs semmilyen fejlemény, annak pedig csak örülök, ha sok magyar szurkoló figyelmét is felkeltettem ezen a mérkőzésen.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik