UEFA: illusztris társaság alakult a labdarúgás fejlesztéséért

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.07. 14:25
null
Carlo Ancelotti és José Mourinho is bekerült a Bölcsek Tanácsába (Fotó: Getty Images)
A spanyol Marca értesülései szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának április 4-i, lisszaboni ülésén jóváhagyta a labdarúgó-tanácsadó testület, a „Bölcsek Tanácsa” létrehozását, amely április 24-én a nyoni Európai Labdarúgás Házában tartja alakuló ülését.

A Marca úgy tudja, a tanács évente ülésezik, hogy megvitassa a legfontosabb labdarúgással kapcsolatos kérdéseket. A nyílt fórumon többek között a játékszabályokról, a játékvezetésről, a versenynaptárról, az UEFA-versenyekről, az elit utánpótlásképzésről, a taktikáról, a labdarúgók jólétéről és a modern futball alapvető kérdéseiről is tárgyal a Zvonomir Bobanelnökölte és Roberto Rosetti (az UEFA játékvezetői bizottságának vezetője) támogatta tanács.

A tanácsban a kiemelkedő sportsikerekkel rendelkező tagokat választottak be, így José Mourinho, Carlo Ancelotti, Zinedine Zidane, Paolo Maldini, Fabio Capello, Javier Zanetti, Luis Figo, Philipp Lahm, Ronald Koeman, Gareth Southgate, Rio Ferdinand, Michael Laudrup, Rafa Benítez, Roberto Martínez, Predrag Mijatovics, Jürgen Klinsmann, Rudi Völler, Petr Cech, Juan Mata és Robbie Keane is ott van a testületben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik