Hátrányba került, mégis újabb három pontot szerzett a DAC

Vágólapra másolva!
2023.04.14. 17:17
null
Fontos három pontot gyűjtött be a DAC (fotó: Lelkes Ernő, archív)
A szlovák labdarúgó-bajnokság rájátszásának 5. fordulójában a DAC a Podbrezovát fogadta, és bár a vendégek szereztek vezetést, a második félidőben az emberelőnybe került hazaiak fordítottak, és nyertek.
SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 5. FORDULÓ

DAC 1904–Podbrezová 2–1 (Dimun 58., 72., ill. Pavúk 3.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Slovan elleni vereség után a fő kérdés az volt, hogyan tud – főleg mentálisan – ráhangolódni a DAC a következő létfontosságú ütközetre. Adrián Gula három helyen is megváltoztatta a kezdőcsapatot. Kalmár Zsolt csak a kispadon foglalt helyet, mivel hőemelkedése volt.

Az első negyedórában három „ütést” kapott a hazai csapat. Előbb Daniel Pavúk góljával a vendégek megszerezték a vezetést (0–1), majd a VAR-vizsgálat után a játékvezető érvénytelenítette Kácer egyenlítő gólját. Ezután Niarhosz megsérült, így csatár nélkül maradt a DAC, mivel a gólzsák Krsztovics és Gavrics továbbra is harcképtelen.

Pályára lépett Ammar Ramadan, és mindjárt lendületesebb lett a hazaiak játéka. A sárga-kékek el-eljutottak a vendégek tizenhatosáig, de hiányoztak a pontos lövések. Néha csak néhány centiméter hiányzott, vagy Ludha kapus a helyén volt.

Rögtön a fordulás után Datko hagyott ki óriási helyzetet, majd tíz emberre fogyatkozott a Zólyombrézó. A dunaszerdahelyiek nagy mezőnyfölényben játszottak, és az 58. percben Milan Dimun az 5548 néző nagy örömére egyenlített (1–1). Egy óra játék után pályára lépett Kalmár Zsolt és Szánthó Regő is. A hazaiak teljesen beszorították ellenfelüket, és csak idő kérdése volt, hogy mikor szerzik meg a második gólt. Ez a 72. percben született meg: Kalmár visszapasszolta a labdát Milan Dimunnak, aki 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, ezzel eldöntötte a három pont sorsát.2–1

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+2. perc: Vége a meccsnek, ha nehezen is, de nyert a DAC, és továbbra is vezeti a szlovák bajnokságot. 2–1

90. perc: A Zólyombrézóban úgy tűnik, nincs erő az egyenlítésre, a DAC pedig már nem túlságosan erőlködik.

83. perc: Szánthó került helyzetbe, de gyenge lövésével szinte feladta a kapusnak a labdát.

82. perc: Megpihent egy kicsit a gól óta a DAC, csak most kezdtek újból támadni, az imént Ramadant szerelték az utolsó pillanatban a vendégek tizenhatosán belül.

73. perc: Nagyon beszorultak a vendégek, érett ez a gól…

Dunaszerdahelyi gólöröm a második találat után (fotó: Duducz Tibor)
Dunaszerdahelyi gólöröm a második találat után (fotó: Duducz Tibor)

 

72. perc: GÓÓÓÓL! FORDÍTOTT A DAC! Kalmár forgolódott a vendégek tizenhatosán belül, majd kiválóan tálalt Dimun elé, aki 16 méterről kapásból kilőtte a jobb alsót. 2–1

68. perc: 5548 néző figyeli a helyszínen az eseményeket.

62. perc: A gól óta nagy nyomás nehezedik a zólyombrézói védelemre.

61. perc: Meg is jött csereként a DAC-baKalmár, a csapatkapitány, valamint Szánthó Regő is.

58. perc: GÓÓÓÓL! MEGTÖRT A JÉG! Egyenlített a DAC! Jobb oldali szöglet után röviden szabadítottak fel a védők, Andzouna azonnal rápörkölte 16 méterről, a labdát bravúrral kiütötte a kapus, de éppen Dimun elé, aki 3 méterről belőtte az egyenlítő gólt. 1–1

57. perc Egyelőre nem tudja kihasználni az emberelőnyt a DAC, úgyhogy Kalmár készülődik a beállásra.

50. perc: PIROS LAP! Fasko könyökölt oda Ramadannak, kapott egy sárga lapot, és mivel ilyen már volt neki, mehetett zuhanyozni. Nagy lehetőség előtt a DAC!

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Vége az első félidőnek, vezet a Podbrezová. 0–1

37. perc: Gyors DAC-támadás végén Andzouana lőtt egyet, a kapus viszont mentett.

33. perc De szép lövés! Andzouana lőtt egy csavartat 19 méterről, és a labda centikkel ment el a bal felső fölött.

31. perc: Bal oldali DAC-szöglet után a vendégek kapuja előtt alakult ki tumultus, de a csatárok nem tudták a kapuba gyömöszölni a labdát.

23. perc: Szabadrúgáshoz jutott a DAC 20 méterre a vendégek kapujától. Az imént csereként beállt Ramadan lőtte el a labdát, amely a sorfalon megpattant, és úgy ment mellé.

19. perc: Spyrka vállalta el a lövést 20 méterről, a labda kijött Petrás páncélmellényéről, de a DAC szerencséjére a kipattanóból nem lett semmi.

9. perc: Gyors DAC-támadás után Kácer lőtt gólt, de előtte már leshelyzet volt, visszavonták a találatot.

3. perc: GÓÓÓL! MÁRIS VEZET A PODBREZOVÁ! Jobb oldali kis szöglet után jött a beadás, majd a fejes Pavúktól, és vele a vendégek vezető gólja. 0–1

1. perc: Elkezdődött a találkozó.

 

A DAC kezdőcsapata: Petrás – Alex Pinto, Riszvanisz,Kruzliak, Andzouana –Kácer, Dimun, Nebyla– Blackman,Niarhosz, Veselovsky.

ELŐZMÉNYEK

A DAC legutóbb közel állt ahhoz, hogy újabb lépést tegyen abajnoki cím megszerzése felé. AFortuna Liga csúcsrangadóján Kalmár Zsolt remek gólja után vezetett a csallóközi együttes, de aSlovan négy perc alatt megfordította atalálkozót, és 2–1-re győzött, így három pontra csökkent aDAC előnye a tabella élén. Éppen ezért is lenne fontos, hogy legyőzze a zólyombrézóiakat, akik gyengén kezdték a rájátszást, de legutóbb legyőzték a Zilinát.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik