Dél-amerikai Szuperkupa: az Independiente története során először nyert

Vágólapra másolva!
2023.03.01. 11:36
null
Az Independiente története során először nyerte meg a Szuperkupát (Fotó: Getty Images)
A Copa Sudamericana-győztes ecuadori Independiente del Valle nyerte meg a dél-amerikai klubcsapatok labdarúgó Szuperkupáját, miután büntetőkkel jobbnak bizonyult a Libertadores-kupa-címvédő brazil Flamengónál.

Az oda-vissza vágós párharc első, múlt keddi mérkőzését az ecuadori együttes hazai pályán 1–0-ra megnyerte, ezt követően azonban a keddi visszavágón a Flamengo az uruguayi Giorgian de Arrascaeta 90+6. percben szerzett góljával ugyancsak 1–0-s győzelmet aratott, így hosszabbítás következett.

Mivel a félórás ráadás nem hozott újabb találatot, tizenegyespárbaj döntött, amelyben épp De Arrascaeta volt az, aki első rúgóként hibázott, és mivel az Independiente játékosai nem rontottak, ők ünnepelhettek a Maracana Stadion 71 ezer nézője előtt.

31. alkalommal kiírt dél-amerikai Szuperkupát először nyerte meg az Independiente, amely 2020-ban – épp mostani riválisa ellen – egy döntőt már elveszített.

A brazil együttes februárban a klubvilágbajnokságon csalódást keltő eredményt elérve csak harmadik lett, az elődöntőben ugyanis kikapott a szaúdi Al-Hilaltól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik