DAC: Gula mester nem bánná, ha most véget érne a bajnokság

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2023.03.05. 10:40
null
Kalmár Zsolt tudja, ha botlik a DAC, a Slovan ott lesz, hogy átvegye a vezetést (Fotó: DAC)
Véget ért a Fortuna Liga alapszakasza, amelyet először zárt az élen a Dunaszerdahely. A jövő héten kezdődik a rájátszás, amelynek egypontos előnnyel vág neki Adrián Gula együttese. A klubnál ennek ellenére nem téma a bajnoki cím, csak a következő mérkőzés.

„Hú, de nehéz meccset nyertünk meg! Apálya minősége botrányos volt, de az alegfontosabb, hogy nyert acsapat. Egyet szusszanunk és készülünk aBesztercebánya elleni összecsapásra – mondta aNemzeti Sportnak arózsahegyi stadionban Kalmár Zsolt, aki kétszer is megszerezhette volna avezetést acsapatának. – Jöttem vissza lesről, majd későn indultam el egy jobb oldali beadásra. Sajnos, kicsit hosszabbat léptem, nem tudtam visszakanalazni alabdát. Amásodik félidőben ahosszú sarok felé akartam fejelni, de akapus ahelyén volt. Lehet, hogy át tudtam volna venni alabdát. Kár érte, de megvan ahárom pont, mert Nikola Krsztovics beállt és eldöntötte ameccset.“

Arózsahegyi három pont azt jelenti, hogy aDAC először lett az alapszakasz győztese.

„Nem gondoltam volna ezt abajnokság előtt, de természetesen nagyon örülök. Egy ponttal vezetünk aSlovan előtt, atöbbiek leszakadtak. Minden meccsre koncentrálnunk kell, mert ott lesz mögöttünk apozsonyi csapat és várja abotlásunkat” – folytatta adunaszerdahelyiek csapatkapitánya.

Kalmár Zsolt külön kiemelte atöbb mint háromszáz dunaszerdahelyi drukkert arózsahegyi stadionban, ők ameccs után egy új szurkolói dallal lepték meg ajelenlévőket. „Mert ti vagytok a legjobbak, ez titeket dicsér, hát gyertek srácok harcoljunk a bajnoki címért” – szólt a rigmus.

„Remekül szólt, a magyarul nem beszélő csapattársaimnak le is fordítottam. Remek impulzus, motivációs forrás, hogy a szurkolók mögöttük állnak. Nagyon szépen köszönjük, hogy ennyien elkísértek és buzdítottak minket. Találkozzunk jövő héten Besztercebányán, és harcoljuk ki együtt az újabb három pontot“ – mondta Kalmár.

„Nem bánnám, ha holnap véget érne a bajnokság, de a viccet félretéve, ez a részeredmény még nagyobb motivációt ad nekünk a folytatáshoz. A részsiker a csapatmunkának köszönhető, ami az egész klubban érezhető. Tíz meccs vár még ránk, sikerre éhesnek, szervezettnek és alázatosnak kell maradnunk, és keményen kell dolgoznunk tovább” – nyilatkozta Adrián Gula, a DAC mestere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik