Horvátország: ezért nem vett részt Dalic a FIFA szavazásán

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.28. 12:25
null
Zlatko Dalic szerint a FIFA tiszteletlenül bánt a horvátokkal (Fotó: Getty Images)
Zlatko Dalic elmondta, hogy miért nem vett részt a FIFA-gálán kiosztott díjakra vonatkozó szavazásban. A világbajnoki ezüstérmes és bronzérmes szövetségi kapitány számos esetet megemlített, amelyek során tiszteletlenül vagy lenézően bántak a horvát válogatottal vagy azok játékosaival, és magával Daliccsal is.


„Csalódott vagyok a FIFA Horvátország felé irányuló hozzáállásával. Több tiszteletet érdemlünk ennél, különösen az elért eredményeinket figyelembe véve. Mi vagyunk az egyetlen nemzet, amely bejutott az elődöntőbe a világbajnokságon és a Nemzetek Ligájában.

Legyőztük a világhíres brazil csapatot, a franciák mellett csak mi tudtunk az elmúlt két világbajnokságon érmet nyerni. 2022-ben nyertünk Franciaországban, kiejtettük Brazíliát és Belgiumot a világbajnokságról, az Európa-bajnokság óta 23 mérkőzésből csak kettőt veszítettünk el.”

Dalic saját játékosai mellett is kiállt. „Hogy lehet az, hogy Luka Modricon kívül senki nem került fel a végső listára? Hol van Josko Gvardiol? Bekerült a vb és a Bundesliga álomcsapatába is. Dominik Livakovic miért nem került fel a kapusok ötfős listájára azok után, amit a világbajnokságon nyújtott?

Az Év edzője díjra jelöltek közül hárman szövetségi kapitányok, és egyikük sem jutott a Nemzetek Ligája végső fázisába és nyert a világbajnokságon érmet. Minden tiszteletem a marokkói szövetségi kapitányé, de kétszer játszottunk velük, az egyik döntetlen lett, a bronzmérkőzésen meg nyertünk.

Ezért úgy döntöttem, hogy nem veszek részt az idei szavazásban, de gratulálok minden győztesnek” –
zárta mondandóját Zlatko Dalic.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik