FIFA-gála: a Real Madrid egyik játékosa sem lesz ott Párizsban – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.27. 18:47
null
A jelek szerint üres kézzel tér haza a Real Madrid küldöttsége Párizsból (Fotó: Getty Images)
Egyetlen játékos és Carlo Ancelotti vezetőedző sem lesz ott a Real Madrid részéről a hétfő esti FIFA The Best díjkiosztó gálán – írta meg a Marca.

A tekintélyes spanyol sportlap információi szerint Carlo Ancelotti vezetőedző (aki az Év Edzője díj egyik esélyese) mellett Karim Benzema (az Év Játékosa-díj egyik finalistája) és Luka Modric sem lesz ott a párizsi Pleyel-csarnokban sorra kerülő rendezvényen – a királyi gárdát Emilio Butragueno, a klub intézmények közötti kommunikációért felelős igazgatója képviseli az eseményen. A Real Madrid a sűrű versenynaptárra hivatkozva hozta meg ezt a döntést (a csapat csütörtökön az FC Barcelonát fogadja a Király-kupa elődöntőjében).

A Marca hozzáteszi, hogy a hivatalos ok mellett az is közrejátszott a klub döntésében, hogy tudomásukra jutott a győztesek kiléte (a spanyol lap szerint tripla argentin siker várható a főbb kategóriákban), valamint az is, hogy Vinícius Júnior a Profi Labdarúgók Nemzetközi Szövetsége (FIFPro) által megválasztott Év Csapatának még a 26-os keretébe sem került be – igaz, az Év Játékosa Díj jelöltjeinek bő listáján azért szerepelt.

Beszédes adat, hogy a fővárosi klubhoz képest az FC Barcelonát Joan Laporta klubelnök, valamint a női labdarúgó Alexia Putellas (a női Év Játékosa-díj egyik esélyese) képviseli a francia fővárosban.

GÁLA
21.00:
FIFA Év legjobbjai díjátadó, Párizs (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik