Fortuna Liga: elszántan kezdte meg a felkészülést a DAC

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2023.01.05. 14:28
null
Kalmár Zsolt a szabadságán is elment mozogni (Fotó: Lelkes Ernő)
Egy hónapos szünet után belevágott a munkába a Dunaszerdahely is. Motivációból nem lesz hiány, hiszen rögtön az első tavaszi fordulóban az éllovas Slovan Bratislava látogat a MOL Arénába. Hazai győzelem esetén az első helyre ugrana a DAC.

Két ismerős magyar játékos is ott volt az első edzésen, Kalmár Zsolt és Szánthó Regő. Rajtuk kívül az ősszel az ETO-ban szereplő Csinger Márk is sárga-kékben kezdte el a felkészülést. Hiányzott Veszelinov Dániel, aki a közelgő ortodox karácsony miatt csak hétfőn csatlakozik a kerethez. Csakúgy, mint Zseljko Gavrics és a bajnokság legjobb góllövője, Nikola Krsztovics.

„Balogh Norbert, aki ősszel kikerült a keretből, a somorjai fakócsapatunkkal fog továbbra is készülni. Meglátjuk, hogy lesznek-e ajánlatai és meg tudunk-e az érdeklődőkkel egyezni az esetleges távozásáról” – mondta a Nemzeti Sportnak Adrián Gula, a DAC vezetőedzője.

A Dunaszerdahely eddig két új játékost igazolt a Fortuna Ligából. Janisz Niarkhosz Aranyosmarótról, míg Alejandro „Alex”Mendez Nagymihályból érkezett.

„Rajtuk kívül a saját akadémiánkról is érkeztek játékosok, illetve a somorjai fakócsapatban jól szereplő Csóka és Szolgai is csatlakozott hozzánk” – folytatta a dunaszerdahelyi tréner.

A sárga-kékek három hétig hazai környezetben készülnek, megmérkőznek a Soroksárral és az MTK-val, majd Horvátországba utaznak tíz napra.

„Az előző években Törökországban zajlott a felkészülés, ott azonban ebben az időszakban nem stabil az időjárás. Jók a tapasztalataim Umagról, a szlovák U21-es nemzeti csapattal már voltam ott. Az edzőtáborunk helyszínén nagyon jól felkészített pályák és megfelelő ellenfelek várnak ránk. Reagálnunk kellett arra is, hogy a világbajnokság miatt a környező országokban nemsokára elindulnak a bajnokságok. Ebből kifolyólag a tavaszi idény előtti főpróbát is Horvátországban abszolváljuk, a szlovén Koper ellen” – mondta Gula, aki szerint egy csapatnál mindig fontos, hogy meglegyen a kellő motiváció, legyen mindig kitűzött cél.

„Nagyobb nem is lehet, hiszen ott vagyunk a bajnokság élbolyában” – zárta le nyilatkozatát.

Kalmár Zsolt a szabadsága első felét a családjával a Maldív-szigeteken töltötte: „Olyan ember vagyok, aki két-három nap után nem tud csak semmit csinálni, feküdni, ezért már ott elmentem mozogni” – kezdte a nemzeti csapat játékosa, akit távol Magyarországtól is felismertek.

„Két magyar pár szólított meg” – árulta el.

„Miután hazaérkeztem, rá két napra Győrben elkezdtem az egyéni edzéseket. Az egyéni edzőmmel egyeztettem, folyamatosan elvégeztem a konditermi részt. Úgy érzem, a felkészülést megcsináltam, jól érzem magam a bőrömben. Azonban a száraz futást és a kondíciós edzéseket nem lehet összehasonlítani a pályán lévő csapatedzésekkel. Bízom benne, hogy az öt hét alatt jó formába kerülünk. Tudjuk, mi vár ránk a tavasszal. Sőt, rögtön az első meccsen. Nagyon fontos, mondhatni sorsdöntő találkozó lesz a Slovan elleni rangadó. Ha meglesz a három pont, akkor átvesszük a vezetést. Na, de ne szaladjunk még ennyire előre! Nem lehet nyomás alá helyezni a csapatot. Nekünk meccsről meccsre kell teljesítenünk, kiadni magunkból a maximumot és igyekezni minden találkozón megszerezni a három pontot. S a végén meglátjuk, mire lesz ez elég” – mondta Kalmár Zsolt.

A DAC téli felkészülésének menetrendje:
2023. január 14.: DAC–Soroksár
2023. január 21.: DAC–MTK Budapest
2023. január 28.: DAC–Karpati Lviv (ukrán, Umag)
2023. január 31.: DAC–NK Celje (szlovén, Umag)
2023. február 3.: DAC–FC Koper (szlovén, Umag)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik