Kép: a DAC, a Sepsi és a Topolya szurkolói közösen üzentek

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.10.25. 12:05
null
A DAC-, a Sepsi- és a Topolya-szurkolók közös üzenete és tisztelgése az 1956-os forradalom emléke előtt (Fotók: DAC 1904, Sepsi OSK, FK TSC/ NSO-montázs)
„Erő, hűség, remény” – példaértékű összefogással ezt az üzenetet fogalmazta meg három külhoni labdarúgócsapat, a felvidéki DAC, az erdélyi Sepsiszentgyörgy és a vajdasági Topolya szurkolótábora csapatuk legutóbbi bajnoki mérkőzésén, az 1956-os forradalom emléke előtt is tisztelegve.

 

 

Először október 22-én, a Topolya–Csukaricski (1–1) meccsen emelkedett magasba zöld alapon egy „REMÉNY” feliratú drapéria. Helyi tudósítónk elmondása szerint a szerb hatóságok felvételeket is készítettek róla. Aztán egy nappal később Dunaszerdahelyen, a DAC–ZP Sport Podbrezová (2–1) találkozón jött a folytatás: piros alapon, „ERŐ”. A mozaik hétfőn, a Sepsi–FCSB (0–1) mérkőzésen állt össze teljesen, a zászló középső darabjával, fehér alapon „HŰSÉG” felirattal.

„Nyáron, a Balatonnál volt egy rendezvény, amin találkoztak a táborok képviselői, akkor kezdődött egy szorosabb együttműködés a három klub drukkerei között és annak lett az eredménye a mostani koreográfia – nyilatkozta a Nemzeti Sport megkeresésére a DAC egyik vezérszurkolója, Domonkos Roland.Az ötlet már a nyáron megfogalmazódott, és kimondottan egy nemzeti ünnepre terveztük a megvalósítást. A feliratok ugyanolyan méretben, ugyanazzal a betűtípussal készültek.”

A drukker elmondta, a Sepsi-táborral már szerveztek közös programot is, és erre a jövőben is szeretnének sort keríteni.

„A hétvégi kiírással még nem ért véget ennek a zászlónak a története, keressük az alkalmat, amikor a három rész összefonódhat.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik