Brazília: tizenegyesekkel a Flamengo nyerte a Brazil Kupát

Vágólapra másolva!
2022.10.20. 13:46
null
A kupagyőztes (Fotó: AFP)
A Flamengo nyerte a labdarúgó Brazil Kupát: a Rio de Janeiró-i csapat a döntő szerdai visszavágóján, a riói Maracana Stadionban 11-esekkel bizonyult jobbnak a Corinthiansnál.

A rendes játékidő és a hosszabbítás is 1–1-es döntetlennel ért véget. A Sao Pauló-i első mérkőzésen nem született gól.

A visszavágó előtt feszült volt a hangulat, több szurkoló ugyanis érvényes jegy nélkül próbált bejutni a legendás arénába. Helyi tudósítások szerint a rendőrségnek gumilövedékeket is be kellett vetnie a renitens drukkerek megfékezésére. Negyven személyt őrizetbe vettek. A találkozó után is tumultuózus jelenetek zajlottak le, amikor a szurkolók megpróbálták elhagyni a stadiont.

A Flamengónak a kupagyőzelem után még van esélye megnyerni a Libertadores Kupát – a dél-amerikai Bajnokok Ligáját – is. Az október 29-ei döntőben – amelynek az ecuadori kikötőváros, Guayaquil ad otthont – az ugyancsak brazil Athletico Paranaense lesz az ellenfele. Utóbbi csapatnak a volt brazil szövetségi kapitány, Felipe Scolari a vezetőedzője.

Ez sorozatban a harmadik olyan finálé a Libertadores Kupában, melyet két brazil együttes vív. Az 1981-ben és 2019-ben győztes Flamengo tavaly elvesztette a döntőt a Palmeirasszal szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik