Liga 1: Bálint Lászlót nevezték ki az Universitatea Craiova élére

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.06.13. 15:56
null
Bálint László legutóbb az UTA Aradot irányította, amelyet 12 év után visszavezetett az élvonalba (Fotó: Török Attila
Közvetlenül a nyári felkészülés megkezdése előtt váltott edzőt az Universitatea Craiova labdarúgócsapata: a klubvezetés vasárnap este szerződést bontott Laurentiu Reghecampffal, hétfő délután pedig be is mutatta az új szakvezetőt, Bálint Lászlót.

 

Az előző idényben szerzett bajnoki bronzérmet, illetve a Sepsi OSK elleni Román Kupa-elődöntő elvesztését egyaránt kudarcként élték meg Craiován, ám az edzőváltás közvetlen oka a Reghecampf és Mihai Rotaru tulajdonos közti személyes viszony megromlása.

Utóbbi eredetileg Mirel Radoit szerette volna a csapat kispadjára, ám a román válogatott korábbi szövetség kapitánya elutasította a felkérést, így került képbe a januárig az UTA-t irányító Bálint. Az aradi csapatot 12 év után az élvonalba visszavezető 43 éves, brassói születésű edzőt több élvonalbeli csapat is szerette volna megszerezni, ám a Liga 1 egyik topcsapatánál kötött ki.

„Tisztában vagyok az UTA és a Craiova kerete közti különbséggel. Képesek vagyunk egy kellően támadószellemű játékra, hogy a közönség igényeit is kielégítsük” – mondta székfoglaló beszédében az Aradon elsősorban a védekezést magas szintre emelő Bálint László, aki az előző idénynél jobb eredményeket szeretne elérni az Universitateával. Sorin Cartu klubelnök szerint az új edzővel szemben is elvárás a bajnokság és a Román Kupa megnyerése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik