Szoros mérkőzésen egy öngól döntött, rangadót nyert az NK Osijek

POLGÁR LÁSZLÓ (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)POLGÁR LÁSZLÓ (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.02.13. 17:23
null
Az eszékiek egy győzelemmel a második helyre jöhetnek fel (Fotó: nk-osijek.hr)
Szoros mérkőzésen 1–0-s győzelmet aratott a HNK Rijeka ellen az NK Osijek a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (1. HNL) 23. fordulójában.

 

HORVÁT 1. HNL
23. FORDULÓ
NK Osijek–HNK Rijeka 1–0 (0
–0) – élőben az NSO-n!
Eszék,
Városi-stadion, 3406 néző, V.: F. Jovic
NK Osijek:
Ivusic – Milos, Loncar, Skoric, Jurcevic – Fiolic, Zaper, Kleinheisler – Bohar (Brlek, 71.), Caktas (Mance, 71.), Fucak (Topcagic, 83.), Vezetőedző: Nenad Bjelica
HNK Rijeka: Labrovic – Solano, Cestic, Kresic, Vuckic (Gnezda, 68.) – Selahi, Vukcevic, – Muric (Abass, 68.), Pavicic, Ampem – Drmic Vezetőedző: Goran Tomic
Gólszerző: Cestic (86. – öngól)
Kiállítva: Abass (90+3.)

ÖSSZEFOGLALÓ

 

Győzelmi kényszerben lépett pályára az NK Osijek és a HNK Rijeka is a horvát első osztályú labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának rangadóján, mivel a listavezető Dinamo Zagreb a végén azért csak-csak megnyerte a Gorica elleni bajnokiját, valamint a forduló előtt második eszékiek, és a harmadik Rijeka mögül vasárnap délutáni győzelmével a Hajduk előrelépett a második helyre.

Úgy is kezdtek a csapatok, hogy mindenképpen gólokkal kellene nyitni a találkozót, amiből Kleinheisler László is kivette részét, hiszen már a 7. percben próbára tette a vendégek kapusát, Nediliko Labrovicot. A hazaiaknál ismert volt, hogy a korábbi svájci válogatott Josip Drmicre, valamint Robeft Muricra nem árt külön is figyelni, s ugyan sok sárgát nem hozott az első játékrész, a pályán azért oda-odaléptek egymásnak a játékosok. A kérdés az volt, hogy a felek, miként tudnak szabad területeket megnyitni a gyors ellencsapásokra, nos, ez a nyitó 45 percben úgy nem jött össze, hogy abból gól is szülessen.

A második felvonásban idővel a türelmetlenség mind jobban érződött Nenad Bjelica legénységén – no és a vezetőedzőn is –, igaz, mentek előre nagy lendülettel, voltak helyzeteik a vendéglátóknak, de nem tudtak kimondottan váratlant húzni, újítani.

A két csapat gól nélküli döntetlenje azt jelentette volna, hogy a legutóbbi bajnokijukhoz hasonlóan ismét 0–0-ra végeznek, azonban jött a 85. percben a Rijeka védőjének öngólja. A mérkőzésnek így igazából nem két győztese – a Dinamo Zagreb, valamint a vasárnap éppen a 111 éves fennállását ünneplő és a tabella második helyére fellépő Hajduk Split – lett, hanem az eszéki Gradski vrt-stadion házigazdája, az NK Osijek.

A fehér-kékek a sikernek köszönhetően visszaugrottak a második pozícióba, az utolsó pillanatokban lecserélt Kleinheisler pedig csapattársainál néhány pillanattal előbb kaphatta meg a vastapsot.

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Itt a mérkőzés vége, az NK Osijek egy öngóllal megnyerte a mérkőzést.

90+3. perc: Piros lap! Abass reklamált egy szabálytalanság után, villant a második sárga, így mehet zuhanyozni.

HÁROM PERC A RÁADÁS

89. perc: A vendégeknél Pavicic és Solano hagyja el a pályát, a helyükön Obregon és Busnja. A hazaiaknál Kleinleisler és Fiolic számára ért véget a mérkőzés, míg Cheberko és Hiros kap lehetőséget az utolsó pár percre.

86. perc: Brlek is sárga lapot kap, nem sokkal a beállása után, valamint Abass sem úszta meg a büntetőlapot.

86. perc: GÓÓÓÓÓL!Jurcevic szerezte meg a labdát az alapvonalnál, középre tette, azonban a menteni igyekvő Cestic rosszul ért a labdába, és öngólt szerzett. Vezet az NK Osijek! 1–0

83. perc: Fucak helyére érkezik Topcagic az NK Osijeknél.

74. perc: Kleinheisler előtt adódott lehetőség, a tizenhatoson kívülről lőtt, azonban a labda megpattant egy lábon, így nem talált célt.

70. perc: A hazaiak is cserélnek: Brlek és Mance a pályán, Caktasnak és Boharnak pedig véget ért a mérkőzés.

68. perc: Elérkezett a csere ideje: Muric és Vuckic hagyja el a pályát, a helyükön Abass és Gnezda.

67. perc: Skoric próbált meg fejelni, de Kresic megakadályozta ebben.

62. perc: Bohar passzolt Milosnak, aki Vukcevicnek tette vissza a labdát a középpályára, aki eközben egy közbelép rijekai játékos miatt összeesett, de a játékvezető nem ítélt semmit.

56. perc: Muric veszélyesen tette középre a labdát, de Skoric egy becsúszással elhárította a veszélyt.

51. perc: Pavicic lőtt a tizenhatos előteréből, de nem okozott problémát a lehetőség Ivusic számára.

47. perc: Drmic kap sárga lapot a második félidő elején.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

45. perc: Itt az első félidő vége.

43. perc: VAR-VIZSGÁLAT! Milos dobta be középre a labdát, azonban úgy tűnik, hogy Kresic kezén pattant meg a labda, azonban a játékvezető a vizsgálat után úgy döntött, hogy nem ítél büntetőt.

34. perc: Az első veszélyesebb rijekai helyzet! Drmic fejelte a labdát Vuckic elé, aki lőni tudott, azonban Ivusic hatalmas bravúrral védeni tudott.

29. perc: Cestic kap sárga lapot egy szabálytalanságot követően.

29. perc: Bohar lőtt 20 méterről, azonban nem tudta jól irányítani a labdát, elkerülte a kaput.

27. perc: Caktas dobta be a labdát, amely Loncar fejét találta meg, de Labrovic ismét védeni tudott.

18. perc: Újabb nagy helyzet a hazaiak előtt! Bohar lövését kellett védenie Labrovicnak, ami után a kipattanót Zaper szedte össze, de nem reagált jól, hiszen a vendégek kapusa könnyedén szedte össze a labdát az esetet követően.

16. perc: Fiolic kap sárga lapot.

7. perc: Igazi tűzijáték a Rijeka kapuja előtt: ezúttal Kleinheisler próbálkozott. A magyar középpályás 19 méterről lőtt, azonban Labrovic fantasztikus bravúrral védeni tudta a jobb sarokba tartó lövést.

6. perc: A sarokrúgás után Skoric maradt egyedül a tizenhatoson belül, könnyedén fejelhetett, de csak a felsőlécet találta el.

6. perc: Az első nagyobb lehetőség: Fiolic verte át a Rijeka védekezését egy nagyszerű elfutással, Fuckónak passzolt, aki a tizenhatoson belülről bal lábbal lőtt. A labdát végül Labrovic csak ütni tudta, szöglettel jöhet az NK Osijek.

Kék-fehérben az NK Osijek, vörösben a HNK Rijeka.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

ELŐZMÉNYEK

Az NK Osijek hátrányból nyert 3–1-re az év első bajnokiján a Dragovoljac otthonában, míg a Rijeka hazai környezetben játszott szoros mérkőzést a Lokomotiv Zagrebbel, amelyet végül 3–2-re nyert meg a rijekai együttes. A két csapat legutóbbi öt egymás elleni összecsapásának mérlegében azonban az eszékiek a nyerők: öt találkozóból kétszer győztek – ráadásul mindkétszer otthon –, kétszer pedig döntetlent játszottak egy vereség mellett – legutóbb, a bajnokság 14. fordulójában 0–0-s eredménnyel zártak.

Az NK Osijek egy győzelemmel feljöhetne a második helyre, és két ponttal megelőzhetné a jelenleg ezüstérmes pozícióban álló Hajduk Splitet, míg a Rijeka egy sikerrel ugyanezt tehetné meg, azonban jelenleg csak a negyedik helyen áll.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ NK OSIJEK–HNK RIJEKA MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik