Váratlan vereséget szenvedett hazai pályán az Eszék

Vágólapra másolva!
2022.01.29. 14:48
null
Nem számítottak vereségre a hazaiak... (fotó: nk-osijek.hr)
A horvát labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában a 3. helyen álló NK Osijek a kilencedik Slaven Belupót fogadta, és bár jóval esélyesebbnek számított, meglepetésre 2–1-es vereséget szenvedett. Ezzel felkínálta a lehetőséget közvetlen vetélytársainak, hogy ellépjenek mellőle.

 

HORVÁT 1. HNL
21. FORDULÓ

NK Osijek (Eszék)–Slaven Belupo 1–2
(Caktas 74., ill. Zvonarek 49., Caimacov 68.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Bár könnyű ellenfélnek tűnhetett hazai pályán a harmadik helyen álló Eszéknek az utolsó előtti Slaven Belupo, a papírforma mégis felborult. Hiába a jó felkészülési eredmények, enervált játékot mutatott be az NK Osijek. Az első félidőben sokáig szinte semmilyen értékelhető megmozdulást nem lehetett feljegyezni, de már ekkor is látszott két kihagyott helyzetből, hogy a vendégek ponttal, sőt pontokkal szeretnének hazatérni.

A második félidőben gyorsan vezetést szerzett a Slaven Belupo. A 49. percben Zvonarek használta ki a hazai védelem megingását (0–1). A gól sem rázta fel a hazaiakat, ötlettelenül daráltak, helyzetekig sem jutottak el. jellemző, hogy az első helyzetükre a 65. percig kellett várni, de ezt könnyen hárította a kapus.

A 68. percben növelte előnyét a kaproncai csapat. Egy bal oldali szögletnél nem figyeltek a hazai védők, Caimacov pedig nagyon könnyedén fejelhetett 6 méterről a kapuba (0–2). Az eszékiek megrázták magukat, Caktas révén még szépíteni is sikerült a 74. percben (1–2), utána viszont elmaradtak a heves rohamok, így meglepetésre a vendégek vihették el a három pontot. Az Eszék maradt a harmadik helyen, de lehetőséget adott a vetélytársainak, hogy meglépjenek tőle.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+6. perc: Vége a meccsnek, nagy meglepetésre veszített az Eszék. 1–2

90. perc: Öt perc a hosszabbítás.

88. perc: A Slaven Belupo megpróbálja kihúzni az utolsó perceket, és egyelőre jól állnak a lábukon a vendégek, mert hazai helyzet nem volt a gól óta.

74. perc: GÓÓÓL! SZÉPÍTETT AZ ESZÉK! Egy távoli beívelést Fucak fejelt kapura, Susakról kipattant oldalra a labda, amelyre rárajtolt Caktas, és néhány lépésről az üres kapuba passzolt. 1–2

68. perc: GÓÓÓÓL! KETTŐVEL VEZETNEK A VENDÉGEK! Hideg zuhany az eszékieknek... A bal oldalról jött be a vendégek szöglete, Caimacov 6 méterről fejelhetett, a védője még előzékenyen le is hajolt előtte, így a labda akadálytalanul vágódott a léc alá. 0–2

65. perc: Az első eszéki lehetőség. Fiolic jobb oldali szöglete remekül jött Skoric fejére, Susak azonban kivédte a kapu közepébe tartó fejest.

61. perc: Sérülés történt, mert a vendégektől Lausic rosszul esett egy felugrás után. Hordágyon vitték le a pályáról, és le is kellett cserélni.

49. perc: GÓÓÓÓL! VEZET A SLAVEN BELUPO! A hazai védelem ügyetlenkedése hozta össze a gólt. Egy látszólag gyenge indításra csapott le Zvonarek, kihasználta az előtte bizonytalankodó Skoric hibáját, majd 14 méterről laposan a bal alsóba lőtt. 0–1

46. perc: A szünetben beállt Kleinheisler László, méghozzá Brlek helyére.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Vége az első félidőnek, gyenge a meccs, gól egyelőre nincs. 0–0

41. perc: Ezt megúszta az Eszék! Jobb oldalról érkezett egy remek középre gurítás, lecsapott a labdára Zapata, aki 6 méterről, igazítás nélkül lőtt, viszont éppen Ivusic mellét találta el.

32. perc: Nagy helyzet alakult ki a vendégek előtt. Lausic cselezte be magát a tizenhatoson belül egészen a kapuig, majd a bal oldalról, éles szögből Ivusicba lőtt.

25. perc: Egyelőre csendben üldögél a helyi fanatikusok gyülekezete, a „Lokálpatrióták”, mert gyengélkednek a kedvenceik. Sőt, a vendégek végre egy kaput eltaláló lövéssel jelentkeztek, Caimacov lőtt Ivusic kezébe. Az egész meccsen ez volt az első kaput veszélyeztető próbálkozás...

16. perc: Egyelőre eseménytelen játszadozást látnak a nézők némi hazai fölénnyel, viszont sem helyzetről, sem különösebb érdekességről nem lehet beszámolni.

1. perc: Elkezdődött a találkozó. Az Eszék kék-fehér csíkos mezben, fehér nadrágban, a Slaven Belupo tiszta feketében játszik.

Az eszékiek kezdőcsapata: Ivusic – Skoric, Loncar, Zaper, Leovac – Jurcevic, Fiolic – Bohar, Brlek, Topragic – Hiros.

 

ELŐZMÉNYEK

Bizakodva várhatja a horvát élvonal tavaszi szezonját a szombaton a Slaven Belupót fogadó Eszék: Nenad Bjelica együttese mind a négy felkészülési meccsét megnyerte az isztriai edzőtáborban, 11 gólt szerezve és csak egyet kapva.

Kleinheisler László újra egészséges, az edzőmeccseken (az elsőről még igazoltan hiányzott) jó teljesítménnyel rukkolt ki. A felkészülés elején Nenad Bjelica külön megemlítette őt azok között, akiktől azt várja, a tavasszal húzóemberei lesznek a gárdának, és akikben még az eddig látottaknál is több potenciál van. Ennek ellenére ma nem nevezte a kezdőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik