Kleinheislert kiállították, nehéz mérkőzésen szerzett pontot az Eszék

Vágólapra másolva!
2021.12.04. 13:01
null
A félidő utolsó percében érkezett az eszéki válasz a Gorica találatára (Fotó: nk-osijek.hr)
A Kleinheisler László kiállítása miatt közel fél órát emberhátrányban játszó NK Osijek Amir Hiros nagyszerű sarkazós góljával 1–1-es döntetlent játszott a HNK Goricával a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (1. HNL) 18. fordulójában.

 

HORVÁT 1. HNL
18. FORDULÓ
HNK Gorica–NK Osijek 1–1 (1–1) – élőben az NSO-n!
Gorica
, Radnik Stadion, V.: Pecaric
Gorica: Kotarski – Doka, Steenvoorden (Fruk, 72.), Simunovic, Jovicic – Babec, Prsir (Suk, 13.) – Lovric, Kalik, Mitrovic – Dieye (Queiroz, 29.), vezetőedző: Krunoslav Rendulic
NK Osijek: Malenica – Milos, Skoric, Loncar, Jurcevic (Cseberko, 89.) – Jugovic (Pilj, 89.), Kleinheisler, Nejasmic, Hiros (Fiolic, 65.) – Brlek – Daku, vezetőedző: Nenad Bjelica
Gólszerző: Prsir (6.), ill. Hiros (45+3.)
Piros lap: Kleinheisler (61.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Tulajdonképpen semmi meglepő nem történt abban, hogy a bajnoki tabellát vezető NK Osijek labdarúgó együttese a horvát bajnokság első osztályában (1. HNL) a HNK Gorica vendégeként 1–1-es döntetlent ért el szombat délután.

Igaz, ahogy az eszékiek, úgy a nagygoricaiak is büntetőkkel kivívott kupa-továbbjutás után feszülhettek neki a hétvégi bajnokinak, melyen a vendég NK Osijek nem éppen legjobb formája alapján muzsikált. Írhatnánk azt is, hogy Nenad Bjelica vezetőedzőnek nincsen szerencséje korábbi eszéki csapattársaival (szerdán a kupa-negyeddöntőn Zoran Zekic a Slaven kispadjáról nehezítette helyzetét), hiszen az Osijek gárdájában a '90-es években szintén megfordult Krunoslav Rendulic HNK Goricája kimondottan jól összerakott csapat a horvát labdarúgó-bajnokság léptékei szerint.

A vendéglátók hiába jutottak korán vezetéshez, a szlavóniai gárdából Amir Hiros parádés sarkazással a lehető legjobbkor – a félidő lefújása előtt – egyenlített (igaz, akkor már pályán sem lett volna, ha korábban a játékvezető keményebbnek ítéli meg az egyik belépőjét), de a hazaiak egyáltalán nem omlottak össze.

Kleinheisler László igyekezett kivenni részét az Eszék támadójátékából a továbbiakban is, előfordult, hogy nem is próbálkozott rosszul, ugyanakkor teljesítményére rányomta bélyegét, hogy a 61. percben második sárgája után kiállították. Ezt követően Bjelica legénysége egyértelműen a kontrákra rendezkedett be, s ha a Gorica „csodacsatára”, Kristijan Lovric nagyobb szerencsével bír, a hazaiak nyerhettek volna. Maradt azonban az 1–1-es döntetlen, mely a történtek ismeretében talán nem is olyan rossz eredmény az eszékiek számára, Kleinheisler pedig kiállításával alighanem „megspórolt” magának egy idegenbeli túrát – szerdán a Rijeka otthonába... Akkor szintén egy roppant fontos bajnoki találkozó következik az NK Osijek legénysége számára.

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: Itt a vége. Hatalmas nyomást élt túl az Eszék védelme a mérkőzés utolsó tíz percében, a Gorica többször is eldönthette volna a találkozót, de ez nem jött össze a hazai együttesnek, így 1–1-es döntetlennel zárult a két csapat összecsapása.

NÉGY PERC A RÁADÁS!

89. perc: Kettős csere a vendégeknél: Jurcevic és Jugovic hagyja el a pályát, a helyükön Cseberko és Pilj.

88. perc: Nem könnyebbülhet meg az Eszék védelme: egy beadást követően Lovric mutatott be szép ollózós mozdulatot az ötös magasságában, amit Malenica hárított nagy bravúrral.

86. perc: Suk próbálkozhatott kétszer is, azonban mindkétszer elakadt a blokkban a labda. Nem sokkal később már Lovric veszélyeztetett, de lövése elkerülte a kapu bal oldalát.

82 perc: A mérkőzés tizedik sárga lapját Kalik kapta.

81. perc: Nagyon szép kényszertő után a középre tett labda Querioz elé pattant, azonban a hazaiak játékosa üres kapura egy védő fogásában nem tudott gólt szerezni.

78. perc: Újabb csere a vendégeknél: ezúttal Bralic váltja Brleket.

76. perc: Lovric próbált meg túljráni a sorfal eszén, ami sikerült is neki: a felugró játékosok lába alatt lapos, erős lövéssel vette célba a bal alsó sarkot, de próbálkozása széles lett.

75. perc: Loncar is sárga lapot kap, ígéretes helyről lőhet szabadrúgást a Gorica.

73. perc: Lovric próbálta meg kilőni a bal alsó sarkot, de Malenica leért, és vedni tudta a lövést.

72. perc:Steenvoorden hagyja el a pályát, a helyén Fruk folytatja.

67. perc: Ott volt a fordítás Jurcevic lábában: a szlovén játékos nagyszerű indítást kapott a csereként beállt Fiolictól, a tizenhatoson belül egy az egyben vezethette a kapura a labdát, azonban nem sikerült betalálnia, messze a kapu fölé lőtt.

66. perc: Kalik próbálkozott távolról, de lövése nem jutott el Malenicáig, hiszen a labda elakadt a védőkben.

65. perc: A változtatás mellett dönt Bjelica mester: Fiolic érkezik Hiros helyére.

61. perc: Kleinheisler megkapja a második sárga lapját, így a magyar játékos számára véget ért a mérkőzés.

56. perc: Nejasmic kapja a vendégek ötödik sárga lapját.

49. perc: Újabb sárga lap, ezúttal Jugovic kapja.

47. perc: Nem kellett sokat várni a második félidő első sárga lapjára, amit Kleinheisler kapott, miután letarolta Mitrovicot.

46. perc: Elkezdődött a második játékrész!

45+3. perc: Véget ért az első félidő.

45+3. perc: GÓÓÓL! Milos ívelte középre a labdát, ami aztán Hiros elé pattant, aki noha háttal állt a kapunak sarokkal nagyszerű gólt szerzett. 1–1

HÁROM PERC A RÁADÁS!

41. perc: Lovric sem ússza meg, ő is sárga lapot kap.

41. perc: Szépen kombináltak a hazai játékosok, Mitrovic lőtt végül, azonban Malenica könnyedén kaparintotta meg a labdát.

39. perc: Jurcevic lépett oda Suknak, ami után a játékvezető felmutatta a sárga lapot.

34. perc: Újabb nagy helyzet az egyenlítésre a vendégektől. Kleinheisler passzolt középre Brleknek, aki kapásból lőtt 12-13 méterről, azonban Kotarski védeni tudott.

29. perc: Dieye hagyja el a pályát sérülés miatt, a helyén Queiroz.

23. perc: Hihetetlen hiba!Lovric kapott nagyszerű labdát, egyedül találta magát Malenicával semben, azonban a vendégek kapusa fantasztikus mozdulattal védeni tudott.

21. perc: Kleinheisler próbálkozott távolról, lövésepedig a felső kapufát találta el.

15. perc: Simunovicot is sárga lappal „jutalmazta" a játékvezető.

13. perc: A gólszerző Prsir sérülés miatt elhagyja a pályát, a helyén Suk folytatja.

12. perc: Kotarski hárította Kleinheisler lövését.

9. perc: Amir Hiros kapott sárga lapot csúnya belépőjét követően.

8. perc: Nem hiányzott sok ahhoz, hogy megszerezze az egyenlítőgólt az Eszék. Loncar fejelt a kapura, de Kotarski szögletre mentett.

6. perc: GÓL! Prsir kapott nagyszerű labdát kapott Kaliktól, betört a tizenhatoson belülre és nagyszerű lövéssel megszerezte a vezetést a Goricának. 1–0

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Gorica indította útjára a labdát.

Az Eszék kék-fehér, míg a Gorica piros mezben lép pályára.

ELŐZMÉNYEK

Az eszékiek a hét közepén tizenegyesrúgásokat követően jutottak be a Horvát Kupa elődöntőjébe, Nenad Bjelica vezetőedző legénysége azonban sokáig nem dőlhetett hátra elégedetten, mivel szombaton máris újabb erőpróba vár rá. Nem könnyíti a helyzetüket, hogy Karlo Bartolec, Petar Bockaj, Ramón Miérez, valamint Mihael Zaper eltiltás miatt nem léphetnek pályára.

„Regenerációs munkával kezdtünk a kupamérkőzés után, melyre azon túl, hogy szükség van, jót is tett játékosaimnak – fogalmazott az NK Osijek szakvezetője, Nenad Bjelica a mérkőzést megelőző eszéki sajtótájékoztatón. – Ezúttal huszonegy labdarúgómra számíthatok, valamennyiükben bízom is maximálisan, és ezúttal mérlegelni kell, hogy azok a futballisták is több lehetőséget kaphatnak, akik eddig remekül dolgoztak, ugyanakkor kevesebbet játszottak a bajnokságban. A négy eltiltott mellett akár további változtatások is lehetnek a kezdőben, persze, a lényeg a frissesség, tehát Mile Skoric, Danijel Loncar vagy Ivan Fiolic esetében még megnézzük, a meccs napján milyen állapotban lesznek. Az ellenfélnél tudjuk, hogy ott lesz a minőségi támadója, Kristijan Lovric, azt azonban szögezzük le, hogy nem ő egymaga a Gorica, viszont tény, minőséget ad a csapatnak, tehát rá is figyelni fogunk.”

ÜDVÖZÖLJÜK OLVASÓINKAT A HNK GORICA–NK OSIJEK LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik