Topolya: brazil játékost is szerződtetett a TSC

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2021.07.09. 15:42
null
Leandro Pinto a TSC játékosa lett (Fotó: fktsc.com)
Címkék
Három labdarúgóval erősítette meg a keretét a Topolyai Sport Club a július 17-én kezdődő Szerb Szuperliga 2021–2022-es idénye előtt: a brazil Leandro Pinto, a montenegrói korosztályos válogatott csapatkapitánya, Rasztko Marszenics, valamint a fiatal Sztrahinja Csarapics is Topolyán folytatja a pályafutását.

Mirko Jovanovics, az észak-bácskai együttes sportigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tapasztalt Leandro Pinto az elmúlt két évben az újvidéki Proletert erősítette, s a védőtől azt várják, hogy fontos pillére legyen a TSC védelmének, a rutinjával, az erejével és a tudásával járuljon hozzá ahhoz, hogy a topolyai csapat a jövőben még jobb eredményeket érjen el.

A sportigazgató Marszeniccsel és Csarapiccsal kapcsolatban kiemelte, hogy mindketten fiatalok és tehetségesek, akiktől szintén sokat vár a szakvezetés.

„A két fiatal erősítés közül az egyik a 2002-ben született Rasztko Marszenics – a védő a ljubljanai Olimpijából érkezik Topolyára, s a szlovén gárda valamennyi korosztályos csapatának kapitányát tisztelhetjük benne” – mondta Jovanovics, s hozzátette, Marszenics Belgrádban született, viszont hároméves kora óta Szlovéniában élt, de most visszatér a szülőhazájába. A védő montenegrói származású, s az U19-es és az U20-as nemzeti együttes mezét is már magára öltötte, sőt a csapatkapitányi karszalagot is viselte.

A játékos a bemutatása során elmondta, hogy az elmúlt időszakban követte a TSC eredményeit és játékát, s nagyon boldog, hogy a topolyai klubban folytathatja a pályafutását.

A két védőn kívül a TSC egy szélső támadót is szerződtetett Sztrahinja Csarapics személyében, aki a belgrádi Szindjelicstől érkezett.

„Egy ideje már figyeltük a játékát, a felkészülés elején tíznapos próbajátékon volt. A szakvezetés és a vezetőség is elégedett volt a játékával, hároméves szerződést kötöttünk vele” – nyilatkozta Jovanovics, aki hozzátette, a csatár az őszi idényt a másodosztályú Zsarkovo együttesében tölti majd, amelynek kölcsönadták.

A Topolyai SC a Szerb Szuperliga első fordulójában a Novi Pazart fogadja majd nézők előtt a zentai Városi Stadionban július 17-én, de előtte szombaton a horvát NK Osijek vendégeként lép pályára Eszéken a bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik