Kép: Robben kirobban az erőtől – két gólpassza után biciklivel ment haza

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.05.10. 16:20
null
Robben mindent megtesz annak érdekében, hogy jó erőben legyen (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) 32. fordulójában a Groningen 4–0-ra nyert idegenben az FC Emmen ellen. A találkozón Arjen Robben, a vendégek 37 éves holland klasszisa 80 percet töltött a pályán és két gólpasszal vette ki a részét a sikerből. A lefújás után még arra is maradt ereje, hogy biciklivel hazatekerjen.

 

A 37 éves korábbi holland válogatott szélső a mérkőzés után elmondta: szívesen játszana ismét a nemzeti csapatban.

„Ha hívna, biztos, hogy igent mondanék – válaszolta arra az újságírói kérdésre, mit szólna Frank de Boer szövetségi kapitány esetleges hívására. – Persze realistának kell maradni. Ehhez megfelelő erőállapotba kellene kerülni és többletet kellene jelenteni a csapatnak. Majd meglátjuk.”

Robben a pályán kívül is példát mutat (Fotó: Reddit)
Robben a pályán kívül is példát mutat (Fotó: Reddit)

 

Nos, Robben úgy tűnik, komolyan veszi a visszatérését és nem csak levezetni jött a Groningenhez. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a két gólpassza és a hazaúton készült biciklizős kép.

Frank de Boer várhatóan a hét második felében jelöli ki bő keretét a június 11-én rajtoló Eb-re, melyen a hollandok Ukrajnával, Ausztriával és Észak-Macedóniával szerepelnek egy csoportban. Látva Robben elszántságát, biztosan megfontolja a behívását.

A holland klasszis érzelemdús interjút adott a kiütéses győzelmük után.

„Hosszú utat tettem meg, és ez az, amit akartam. Segíteni akarok ennek a klubnak és futballozni. Hogyha tudok és sikeresen, akkor nagyon boldog leszek. Ez nagyon hosszú és kemény út volt – mondta elaz ESPN-nek Robben, aki hosszú-hosszú hónapok után léphetett ismét a pályára. – Nagyon nehéz volt, de kitartóan küzdöttem. Hamarosan beérik a munka gyümölcse. Jól éreztem magam ma a pályán, úgy mint egy gyerek, és ez a csapat számára is fontos volt.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik