Sepsi: 20 fő felett a fertőzöttek száma, de így is játszani kell

B. O. M.B. O. M.
Vágólapra másolva!
2021.02.04. 15:03
null
Újra pályára lép a Sepsi OSK (Fotó: Tókos Csaba/Sepsi OSK)
Improvizált és felkészületlen csapattal, de pályára lép péntek este a Sepsi OSK a román élvonalban, mivel több halasztást már nem kérhet a koronavírus-járvány által sújtott székelyföldi klub. A szentgyörgyiek vendége a Liga 1 sereghajtója, a Poli Iasi lesz, amely hat idei mérkőzésén csak egyetlen pontot szerzett.

 

UTA: ÚJABB IDEGENBELI SIKER
Hatodik idegenbeli győzelmét aratta az otthon eddig tíz mérkőzéséből csak egyet megnyerő UTA, amely péntek délben kiváló kontrajátékkal nyert az Academica Clinceni otthonában. Liviu Antal a szezon leggyorsabb góljával már a 26. másodpercben vezetést szerzett az aradiaknak, akik aztán remekül védekeztek, és a szünet után ellentámadásokból újabb két gólt lőttek – miközben a hazaiak még büntetőből sem tudták bevenni Florin Iacob kapuját: Cvetelin Csuncsukov a kaput sem találta el.


LIGA 1
21. FORDULÓ

Academica Clinceni–UTA 0–3 (Antal 1., Rusu 49., Roger 74.)

Miután hétfőn húsz fölé emelkedett a Sepsi fertőzött játékosainak és stábtagjainak száma, a csapatot a Kovászna megyei Közegészségügyi Hatóság csütörtökig nemcsak a mérkőzések lejátszásától tiltotta el (ennek alapján kérhette a klub a Profi Ligától a FC Arges elleni keddi találkozó elhalasztását), hanem a felkészüléstől is. Így a maroknyi egészséges játékos sem edzhetett, de a Poli ellen kilenc játékos és Leo Grozavu vezetőedző is visszatérhet az elmúlt heteket karanténban töltők közül.

„Bárhogyan, csak húzzuk be ezt a három pontot, ez most a cél. Teljesen mindegy, hogy egy-nullára vagy tíz-kilencre nyerünk” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Hadnagy Attila, a Sepsi OSK sportigazgatója. A pénteki találkozó után ugyanis lesz egy hete a Sepsinek, hogy újra formába hozhassa a felépült játékosait, mivel a hétvégi bajnoki fordulót a Román Kupa nyolcaddöntői követik, és abban a sorozatban már nincs versenyben a csapat.

A jászvásári együttes újonc edzővel érkezik a mérkőzésre, a múlt héten menesztett Daniel Pancu helyére kinevezett Andrei Cristea ugyanis még aktív futballista, aki játékosedzőként irányítja majd a Polit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik