Topolya: „Bundesliga-klubokra jellemző feltételek fogadtak”

Vágólapra másolva!
2021.01.05. 08:03
null
Összeállt az új csapat (balról): Mirko Jovanovics, Zsemberi János, Mladen Krsztajics és Palágyi Szabolcs mindent megtesz a topolyai sikerekért (Fotó: FK TSC)
A nagyszerű feltételeket említette a bemutatkozásakor Mladen Krsztajics, aki a közelmúltban elhunyt Szabó Zoltán helyett lesz a topolyai labdarúgócsapat, a TSC vezetőedzője

 

Isten hozott! – köszöntötte Mirko Jovanovics, a Topolyai Sport Club eddigi segédedzője a csapat új vezetőedzőjét. A korábbi szerb szövetségi kapitány, Mladen Krsztajics ugyanis Szabó Zoltán fájdalmasan korai és megdöbbentő halála után megüresedett szakvezetői posztot tölti be, immár hivatalosan is a TSC-nél, míg az egykori edző jobbkeze, Mirko Jovanovics a jövőben a sportigazgatói feladatokat látja el, ami az egyik legjobb húzás volt a klubvezetőség részéről, hiszen ő a tapasztalatával és tanácsaival hatalmas segítség lehet az új edzőnek.

„Őszintén mondom, nagy öröm számomra, hogy a TSC-nél dolgozhatom   – kezdte a bemutatkozó beszédét Mladen Krsztajics. – Amikor az első, és mint kiderült az egyetlen megbeszélés során megtekintettem az akadémiát, semmiféle külön feltételt nem határoztam meg. Ennek az volt az oka, hogy Bundesliga-klubokra jellemző feltételek fogadtak Topolyán, ami lenyűgözött. Mivel ismerem Zsemberi Jánost, a TSC elnökét, hiszek abban, hogy ez még csak a kezdet.”      

A 46 esztendős edző hozzátette, előtte teljesen világos, hogy a magas szintű szervezettséget felmutató TSC-vel a topolyai, a vajdasági és a szerbiai labdarúgás is sokat nyer.

„A szerbiai kluboknak az a házi feladatuk, hogy olyanok legyenek, mint amilyen a TSC, ugyanis a huszonegyedik században így kell kinéznie egy egyesületnek”    – folytatta a szakember, aki arra a kérdésre, hogy a szakmai stábban lesznek-e jelentős változások, nemmel válaszolt, s elmondta, két személlyel bővül az edzői stáb: az egyik Dusan Bajics, a másik pedig Sztefan Jankovics lesz.

Ami a klub 2020–2021-es idényre vonatkozó terveit illeti, az új tréner elmondta, hogy elérhető célokat kell kitűzniük, és még korai arról beszélni, hogy a harmincnyolc fordulóból álló bajnokság végén a topolyai együttes hányadik helyen végez majd. Az őszi idényben a TSC tizenkilenc mérkőzésen 27 pontot gyűjtött, s a nyolcadik helyen várja a tavaszi folytatást.

„A nagyon nehéz pillanat után, amikor Szabó Zoltán hirtelen eltávozott az élők sorából, a csapatnak két mérkőzésen sikerült hat pontot gyűjtenie, aminek köszönhetően felzárkózott az élcsoport mögé”   – elemezte a pillanatnyi helyzetet az új vezetőedző, aki szerint a tavaszi idény első öt fordulója után lehet majd látni, mi lehet az a reális cél, amit képesek lesznek teljesíteni. A csapat január 8-án kezdi meg a felkészülést, s hat nappal később két hétre Törökországba utazik, és ott négy felkészülési mérkőzést játszik.

Mladen Krsztajics felnőtt játékospálya-futása a Zenta együttesében kezdődött, s ez azt is jelenti, hogy a játékos az elkövetkező fél évben visszatér karrierjének kiindulópontjára, ugyanis a TSC a hazai mérkőzéseit továbbra is a zentai Városi Stadionban játssza.

Zsemberi János, a klub elnöke a Nemzeti Sport kérdésére elmondta, az anyagaik biztosítottak a topolyai új stadion felépítéséhez:  „Szeretnénk május végére, a bajnokság utolsó mérkőzésére befejezni az építkezést. Amennyiben ez nem sikerül, akkor júliusban vagy augusztusban nyitnánk meg. A munkálatok jól haladnak, hamarosan jönnek a pályaépítők, úgyhogy az biztosan kész lesz májusig, azonban ahhoz, hogy minden kísérőépület álljon, az időjárásnak is kedveznie kell, és természetesen időigényes feladatról van szó.”     

Az igazán aktuális kérdés, persze, az, hogy miért éppen Mladen Krsztajicsra esett a klubvezetőség választása.

  „Nagyszerű és sikeres sportemberről van szó, aki játékosként megállta a helyét a Bundesligában, hiszen német bajnoki címet és kupát is nyert   – indokolta az edzőválasztást Zsemberi János.   – A belgrádi Partizanon keresztül is volt alkalmam megismerni, s mindig jó véleménnyel voltam róla, jó benyomást tett rám. A pályafutása arról győzött meg bennünket, hogy ő az, aki a legjobban megfelelne a klubnak, és számára is kihívást jelent a helyzet, hiszen klubcsapatot még nem irányított, de a tudása megvan hozzá.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik