NL: Ha kaptunk volna egy harmadik, vagy negyedik büntetőt, azokat is Ramos rúgja – Luis Enrique

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.11.15. 10:05
null
Sergio Ramos nem neheztel a tizenegyeseit hárító Yann Sommerre (Fotó: AFP)
Mint ismert, a Nemzetek Ligájában az A-liga 4. csoportjában szombat este Spanyolország 1–1-es döntetlent játszott Svájcban. A mérkőzésen európai válogatottsági rekorderré váló Sergio Ramos két büntetőt is kihagyott, a spanyolok szövetségi kapitánya, Luis Enrique szerint azonban nem érheti kritika a játékosát. 

Sergio Ramos számára nagy nap volt a szombati, ugyanis 177. alkalommal játszott a spanyol A-válogatottban, s ezzelegyedüli európai válogatottsági rekorder lett, megelőzve a 176-szoros olasz válogatott Gianluigi Buffont.

A Real Madrid védője ezt követően negatív főszereplővé vált, ugyanis két tizenegyest is elhibázott egygólos hátrányban. Előbb az 57., majd a 80. percben rontott – utóbbi büntetőt ráadásul panenkázva végezte el, sikertelenül.

A 34 éves Ramos rontott büntetői már csak azért is meglepőek, mert az előző 25 tizenegyeséből mind a 25-öt értékesítette. A spanyolok szövetségi kapitánya, Luis Enrique a mérkőzés után kitért rutinos játékosára, akit védelmébe vett.

„Nem lenne sportszerű, ha Sergio Ramost kritizálnánk most. Sőt, ha kaptunk volna egy harmadik, vagy negyedik büntetőt, akkor is ő végezte volna el mindet” – kezdte a spanyolok szövetségi kapitánya.

„Van egy listánk arról, hogy ki fogja rúgni a tizenegyeseket, és ennek a listának az élén Ramos szerepel. Egészen addig ő rúgja az összes büntetőt, ameddig a pályán van. Az előző huszonöt tizenegyeséből huszonötöt értékesített, szóval ne kezdjék most kritizálni őt” – tette hozzá.

A spanyolok edzője természetesen csapata játékára is reagált. „Boldog vagyok azzal, amit láttam. Elégedett vagyok a játékunkkal. Megérdemeltük volna a győzelmet, azt hiszen, ez világos” – mondta Enrique a mérkőzés kapcsán.

NEMZETEK LIGÁJA
5. FORDULÓ
A-LIGA
4. CSOPORT

Svájc–Spanyolország 1–1 (1–0)
Bázel,
St. Jakob-Park,zárt kapuk mögött. Vezette:Collum (skót)
Svájc:Sommer – E. Fernandes, Elvedi, Akanji, R. Rodríguez – Shaqiri (D. Sow, 73.), G. Xhaka, Freuler, Zuber (Steffen, 73.) – Embolo (Mehmedi, 90+1.), Seferovic (Omeragic, 84.).Szövetségi kapitány:Vladimir Petkovic
Spanyolország:Simón – S. Roberto, S. Ramos, Pau Torres, Reguilón – S. Busquets (Koke, 73.), Fabián (Morata, 56.), Merino (Gerard Moreno, 80.) – Ferran Torres, Olmo (Canales, 73.), Oyarzabal (Adama Traoré, 73.).Szövetségi kapitány:Luis Enrique
Gólszerző:Freuler (28.), ill. Gerard Moreno (89.)

Kiállítva:Elvedi (79.)

A 4. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország52310– 7+39
2. Spanyolország5221 7– 3+48
3. Ukrajna523 5–10–56
4. Svájc532 6– 8–23

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik