Portugália: 1435 kilométerre az otthonuktól kénytelenek játszani

Vágólapra másolva!
2020.05.13. 19:53
null
A Santa Clara nem játszhat az Azori-szigeteken (Fotó: AFP)
Habár a portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság június 4-én folytatódik, nem minden klub lehet boldog: a Santa Clara például kénytelen lesz lemondani a hazai pálya nyújtotta előnyökről.

 

A bajnokságban a tizedik helyen álló Azori-szigeteki egyesület azért kényszerült erre a lépésre, mert a szigetcsoporthoz érkezőknek önkéntes, 14 napos karanténba kellene vonulniuk, ez gyakorlatilag lehetetlenné teszi a hazai pályán való szereplést.

Az Azori-szigetekiek egészségét szem előtt tartva a klub egy, Lisszabontól nem messze található komplexumban játssza le a hátralévő öt hazai bajnokiját, illetve itt tartja az edzéseit is – ez körülbelül két és fél órás repülőutat jelent az Azori-szigetekről.

A Primeira Ligából tíz forduló van hátra, a koronavírus-járvány miatt legutóbb március 8-án rendeztek mérkőzést. A tabellán a Porto áll az első helyen, egy ponttal előzi meg a nagy rivális Benficát. A harmadik helyért valószínűleg a Braga és a Sporting CP csatázik majd. A bajnokság június 4-én a 25. fordulóval folytatódik. A pontos menetrendről egyelőre nincs információ.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik