FFT: Jóban vagyok Trumppal és Putyinnal is – Matthäus

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2019.08.09. 15:56
A FourFourTwo brit kiadásának állandó jegyzetírója, a német világbajnok, volt magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus e havi jegyzetében azokról a hírességekről ír, akikkel a futball révén volt alkalma találkozni.

Néhány gondolat Matthäustól:

„Nagyon sok fontos emberrel találkoztam az elmúlt húsz évben, és nem csak sportolókkal. Amikor New Yorkban játszottam a Metro Starsban, egy étteremben összefutottam Donald Trumppal. A barátnőjével volt ott, köszöntem neki, ő pedig széleset mosolygott. Tavaly kétszer is találkoztam Vlagyimir Putyinnal az oroszországi világbajnokságon. Beszélgettünk a német futballról, és a német válogatott szerepléséről a vébén, ami számomra nem volt túl szívderítő. Én pedig a cselgáncsról faggattam, van egy közös jó barátunk is, a Nemzetközi Cselgáncsszövetség elnöke (a Budapesten élő Marius Vizer – a ford.).”

„Igaz, politikáról soha nem beszéltem vele. Az nem az én világom – az én területem a sport. A világbajnokság Oroszországban volt, természetes, hogy kezet fogok a házigazda ország elnökével. Kaptam emiatt kritikákat, de az emberek szeretik felfújni a dolgokat. Nem vagyok politikus. Amikor pedig egy emberrel beszélek, megtisztelem őt.”

„A futball-legendák közül sokszor beszéltem Pelével, és nagyon tisztelem őt. Pelében, Diego Maradonában és bennem van egy közös: mindannyiunkat a Puma szponzorált. A Puma mindhármunknak segített híressé válni. Pelé Franz Beckenbauer jó barátja, amióta együtt játszottak a New York Cosmosban, és tudja, mennyire közel áll hozzám is Franz Császár. Amikor Pelével vagyok, róla beszélünk, amikor Franzcal, akkor Peléről – ők egymással meg talán rólam...”

Lothar Matthäus jegyzete teljes terjedelmében elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik