Labdarúgás: V4-es bajnok a magyar parlamenti válogatott

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2018.06.25. 16:33
null
Sokat számít a futsalos múlt – Szijjártó Péter (jobbra) két gólja kellett a sikerhez
Magyarország válogatottja nyerte meg a V4-ek parlamenti labdarúgócsapatainak balatonfüredi tornáját.

Június 30-án jár le Magyarország soros elnöksége a visegrádi együttműködésben (V4), a balatonfüredi záró konferencia apropóján négycsapatos nagypályás futballtornát rendeztek a tagországok parlamenti válogatottjai között. Az osztrák nemzeti gyűlés vendégként jelenlévő elnöke, Wolfgang Sobotka sorsolása után alakultak ki az elődöntő párosításai, Magyarország Csehországgal találkozott a Balatonfüredi FC pályáján. A játékoskereteket kizárólag jelenlegi és volt parlamenti képviselők alkothatták, továbbá legfeljebb három kormányzati politikus miniszteri, államtitkári vagy helyettes államtitkári tisztségben.

Azonnal kényszerhelyzetbe került a Magyar Zoltán kapitány és Kövér László házelnök-csapatkapitány által irányított, a miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely szemé­lyében újoncot avató magyar csapat. A csehek elleni meccs elején Bánki Erik, a keret egyetlen kapusa, az országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke részleges vádliszakadást szenvedett, de aztán kiválóan helyettesítette őt a vészkapus, a birkózóból lett politikus, Szinay Attila, így 6–2-es magyar sikert ünnepelhettek a nézők (gólszerzők: Bohács Zsolt 4, Szatmáry Kristóf, Kis Miklós).

Jó szervezés, jó hangulat, jó társaság – nem is csoda, hogy a döntő előtti csapatképre mind a szlovák, mind a magyar együttes játékosai felkerülhettek
Jó szervezés, jó hangulat, jó társaság – nem is csoda, hogy a döntő előtti csapatképre mind a szlovák, mind a magyar együttes játékosai felkerülhettek

A másik meccsen a szlovákok 1–0-ra legyőzték a lengyeleket, a döntőben így nehéztüzérekkel néztek szembe a honatyák: északi szomszédunk keretében tudhatta az 1976-ban csehszlovák színekben Európa-bajnok Dusan Galist, illetve a Slovan és a Nimes korábbi sztárját, Dusan Tittelt is. Ennek ellenére a magyar csapat a hosszú idő után az együttesbe visszatérő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter két góljával 2–0-ra nyert (az egyik büntetőből született).

A négy csapat ugyanakkora serleget kapott, a trófeákat a 2015-ös Anna-bál szépe, Boór Bettina adta át – mindenki örömére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik