Székelyföld: Európa-bajnokságot hoznak Budapestre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.16. 16:51
Minden jel arra utal, hogy Budapesten, esetleg Budapest környéki településeken rendezik meg a nem FIFA-tag labdarúgó-válogatottak első Európa-bajnokságát az idén nyáron.

A FIFA-n kívüli labdarúgó-válogatottakat tömörítő ConIFA hivatalos honlapján bejelentette, hogy a rendezési jogot Székelyföld kapta meg, a mérkőzések Budapesten lesznek és hogy a szervezésre a Székelyföld Labdarúgó-egyesület elnökét, Wenczel Kristófot kérték fel.

A székely labdarúgó-válogatott Facebook-oldala szintén beszámolt a ConIFA bejelentéséről, a szerkesztő megjegyzésével: „Ezt még 100%-ig megerősíteni nem tudom, de »minden megtörténhet!«… úgy tűnik, hogy akik dönteni hivatottak, látják, hogy mekkora esély adódott – talán egy pár nap múlva már biztosat mondhatunk”.

Az Eb-t eredetileg a brit korona alá tartozó Man-szigeten rendezték volna meg, de a szponzoráció és a logisztika terén egyaránt akadályok képződtek, így elegendő pénz hiányában a szervezők a napokban visszaléptek – ekkor jelezte Székelyföld, hogy beugrana.

A ConIFA világbajnokságot már rendezett, méghozzá tavaly és Lappföldön: a mérkőzések helyszíne a svédországi Östersund volt, az aranyérmes Nizza lett.

A nyári Eb sorsolását a napokban tartották meg – a sztárvendég a korábbi Liverpool-csatár, Robbie Fowler volt –, a szervezethez tavaly csatlakozó Székelyföld Labdarúgó-egyesület válogatottja a csoportban Okszitánia és Monaco ellen játszik.

(Utóbbi természetesen nem azonos a profi AS Monacóval, amely a francia élvonalban szerepel és kedden Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt játszik.)

A CONIFA EURÓPA-BAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSA

A-csoport: Padánia, Hegyi-Karabah, Frankónia
B-csoport: Nizza, Man, Romaválogatott
C-csoport: Észak-Ciprus, Abházia, Dél-Oszétia
D-csoport: Okszitánia, Székelyföld, Monaco

A tornát június 13. és 21. között rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik