Világfutball: 40 évesen váltott a Milan korábbi BL-győztese

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.27. 13:40
Dida, a Milan korábbi kapusa 40 évesen sem akasztja szögre a kesztyűjét: a 91-szeres brazil válogatott, világbajnok labdarúgó egy plusz egy évre a hazája bajnokságának élvonalában szereplő Internacionalba szerződött.

Az átigazolás érdekessége, hogy Dida az előző idényben az Internacional helyi riválisa, az ugyancsak Porto Alegre-i Gremio kapuját védte.

„Pályafutásom során először teszek ilyet – utalt a vetélytársak közötti mozgásra Dida. – Nem tartok a következményektől, igyekszem a dolog pozitív oldalát nézni, azt, hogy mekkora kihívás lesz. Bízom magamban, örülök, hogy az Internacional vezetői is hasonlóképpen éreznek. Természetesen a kezdőcsapatbeli tagság a célom."

A Gremio a második, az Internacional a 15. helyen végzett az idei brazil pontvadászatban. Az Inter Dida mellett a rutinos támadó, Wellington Paulista (Criciúma) szerződtetését is bejelentette.

Dida pályafutása legszebb korszakát a Milanban töltötte (2000–2012), egyebek mellett egyszer olasz bajnoki címet (2004), kétszer pedig Bajnokok Ligáját (2003, 2007) is nyert a csapattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik