Megvan az ötödik is, a Bayern nyerte meg a klub-vb-t

Vágólapra másolva!
2013.12.21. 20:25
null
A Bayern szurkolói hamar meggyújthatták az örömtüzeket (Fotó: Reuters)
A Bayern München nyerte meg a 2013-as labdarúgó-klubvilágbajnokságot, a bajorok könnyedén győzték le a torna meglepetéscsapatát, a marokkói Radzsa Casablancát. A müncheni gárda idei ötödik trófeáját is megnyerte, csak a Német Szuperkupa hiányzik a gyűjteményből, ennek európai változata, a bajnoki cím, a Német Kupa és a Bajnokok Ligája-arany az övé lett már ebben az esztendőben.

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, 2013
DÖNTŐ

Bayern München–Radzsa Casablanca 2–0 (Dante 7., Thiago 22.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE, SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Mi mást tehetett volna, reménykedett a csodában a Bayern München elleni finálé előtt a klubvilágbajnokság meglepetéscsapata, a házigazda Radzsa Casablanca. Nos, a 22. percre a legbizakodóbb marokkóiak is belenyugodtak a mai labdarúgás rögvalóságába, ugyanis ekkor már kettő gólnál járt a bajor gépezet: előbb Dante lőtt a bal felsőbe egy szöglet után (1–0), majd Thiago Álcantara tekert a 16-os környékéről félmagasan a bal sarokba (2–0), és a hazaiak máris olyan bánatosan bámulhattak elszálló aranyálmaik után, mint Humphrey Bogart elrepülő szerelme után a Casablanca című filmben.

A talán maga is meglepődő Dante szerezte a döntő első gólját (Fotó: Reuters)
A talán maga is meglepődő Dante szerezte a döntő első gólját (Fotó: Reuters)

Pár kimaradt bajor helyzetet és Manuel Neuer nagy hibáját Semszeddin Stibi kis híján góllal büntetett, de nem tudott szépíteni a Radzsa; igaz, újabb gólt sem kapott már a szünetig.

A szünet után sem pörgött fel a kezdeti fordulatszámra a Bayern, ám nem tudta góllal bosszantani ellenfelét a Radzsa, Muhszin Jadzsur ugyanis az ötösről a kapus ölébe fejelt. Xherdan Shaqiri a lécet találta el ilyen távolságról a másik kapu előtt, ettől eltekintve azonban szemmel láthatóan azt tervezték a német csapat játékosai, hogy a lefújásig hátralévő időt kényelmes labdázgatással töltik. Pepe Guardiola nem örült ennek, beküldte a pályára Javi Martínezt, majd Mario Mandzukicot és Mario Götzét is, de helyzetig csak a hazaiak jutottak, ám Muhszin Mutuali lábában maradt a szépítő találat, majd a csereként beálló Badr Kasani is ziccert rontott.

A bajorok ebben a évben mindenkin átléptek, aki az útjukba állt (Fotó: Reuters)
A bajorok ebben a évben mindenkin átléptek, aki az útjukba állt (Fotó: Reuters)

A Bayern lett tehát az első német csapat, amely egyetlen év alatt öt trófeát nyert meg: ezt eddig csak a Barcelona tette meg, még 2009-ben. Egy bizonyos Pep Guardiola vezetésével, aki immáron harmadszor lett „klubvilágbajnok” (maga a Bayern viszont csak először).

Hogy még szebb estéjük legyen a „bőrnadrágosoknak”, arról furcsa módon a Borussia Dortmund gondoskodott, amely kikapott odahaza a bajnokságban, csakúgy, mint a Bayer Leverkusen.

A MÉRKŐZÉS ONLINE, SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

KORÁBBAN
BRONZMÉRKŐZÉS

Evergrande–Atlético Mineiro 2–3 (Muriqui 9., Conca 15. – 11-esből, ill. Diego Tardelli 2., Ronaldinho 45., Luan 90.)

2013-ban a világ legjobb labdarúgó klubcsapata: az FC Bayern München (Fotó: Reuters)
2013-ban a világ legjobb labdarúgó klubcsapata: az FC Bayern München (Fotó: Reuters)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik