Izrael: Sousa a Videotonról is beszélt hivatalos bemutatóján

Vágólapra másolva!
2013.06.19. 15:45
Szerdán hivatalosan is bemutatták Paulo Sousát, a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjére készülő Maccabi Tel-Aviv új vezetőedzőjét. A korábban a Videotonnál dolgozó portugál tréner meg is tartotta első edzését az izraeli bajnokcsapatnál.

„Nem egyszerű olyan klubot találni, amelynek vezetőivel ennyire egyformán gondolkodnánk a futballról. Ez az egyik oka, amiért idejöttem. A Maccabi jelentős csapat, sok és lelkes szurkolója van, szeretnénk őket jó eredményekkel szolgálni. Megtiszteltetés, hogy ebben az országban és ennél a klubnál dolgozhatok” – mondta az első sajtótájékoztatóján Paulo Sousa, aki nem kívánta mélyebben összehasonlítani a Maccabit korábbi klubjával, a Videotonnal, de edzői filozófiájáról szólván megemlítette a fehérváriakat.Paulo Sousa, aki nem kívánta mélyebben összehasonlítani a Maccabit korábbi klubjával, a Videotonnal, de edzői filozófiájáról szólván megemlítette a fehérváriakat.

„Fontosnak tartom, hogy az edző tudjon alkalmazkodni a klub hagyományaihoz és a rendelkezésre álló játékoskeret erősségéhez. Magyarországon például egy labdabirtokláson alapuló játékstílust alakítottunk ki, csakhogy az európai porondon alkalmazkodnunk kellett az ottani erőviszonyokhoz, más játékra volt szükség ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Ahogyan Jordi is elmondta, Messi-kaliberű labdarúgókat nem hozhatunk ide, azokra kell építkeznünk, akik itt vannak” – magyarázta Sousa, aki az Európa-liga csoportkörében is sokáig versenyben tartotta a Vidit.

„Paulo energikus, taktikailag nagyon felkészült szakember, akit játékosai nagyon tisztelnek. Olyan tapasztalatai vannak, amiket kamatoztatva előrébb juthatunk” – tette hozzá Jordi Cruyff sportigazgató, akinek kulcsszerepe volt a portugál tréner szerződtetésében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik