Zenit: A pénz miatt szerződtem Oroszországba - Hulk

Vágólapra másolva!
2013.02.13. 13:30
Hulk, az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Zenit támadója az Euronewsnak adott interjújában elismerte, hogy a pénz döntő szerepet játszott a klubválasztásában.

„Nem fogok hazudni, azért szerződtem a Zenithez, mert olyan összeget kínáltak, amint nem tudtam visszautasítani” – mondta Hulk.

A tizennyolcszoros brazil válogatott támadóért 2012 nyarán a Zenit negyvenmillió eurót fizetett a Portónak, azonban a játékosnak máshonnan is voltak ajánlatai.

„Amit lehetett, megnyertem Portugáliában, új kihívásokra volt szükségem. Kaptam ajánlatokat Angliából, Olaszországból és Spanyolországból is, de senkivel sem tudtunk egyezségre jutni” – árulta el.

Hulk elmondta, sokáig rosszul érezte magát Oroszországban, mivel úgy tűnt, nemcsak a szurkolók, de a saját csapattársai sem örültek érkezésének.

„Sokan nem tiszteltek az új csapattársaim közül, amikor megérkeztem Szentpétervárra. Elhangzott pár olyan dolog, aminek nem lett volna szabad.”

Hulk Oroszországba szerződése hatalmas vitákat robbantott ki a csapaton belül, és a szurkolók között is. Egy drukker „Hulk, takarodj!” üzenettel egy műbombát helyezett el a Zenit öltözőjében, hogy ezzel félemlítse meg a brazil játékost. Később azonban Hulk is kifejezte nemtetszését a klub és Luciano Spalletti vezetőedző iránt, amikor a Milan elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen látványosan összeveszett a szakvezetővel, mert az lecserélte.

„Anélkül ítéltek meg, hogy ismertek volna, azt hitték, azért érkeztem, hogy én legyek a csapat legnagyobb sztárja. Nem akarok sztár lenni. Azért vagyok itt, hogy segítsek a csapatnak, és ők is segítsenek nekem, és ez így is lesz a jövőben” – zárta az interjút Hulk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik