Wenger: Szörnyű, ez egyszerűen nem elég jó

Vágólapra másolva!
2011.09.18. 11:39
null
Az Arsenal öt gólt szerzett, mégis kikapott (Fotó: Reuters)
Az Arsenal 4–3-ra kikapott a Blackburntől, és Arsene Wenger, az „ágyúsok" menedzsere nagyon csalódott volt csapata teljesítménye miatt, amelyet szörnyűnek nevezett. A Roma ellen első pontját megszerző Inter vezetőedzője, Gian Piero Gasperini fejlődést látott csapatánál, míg a Barcelonát irányító Josep Guardiola az Osasuna 8–0-s kiütése után arról beszélt, nem tetszik neki, hogy azt mondják róla, bosszús az eredmények miatt.

SERIE A

Az olasz bajnokságban rangadót rendeztek tegnap este: az Inter az AS Romát fogadta, de gólt nem láthatott a Giuseppe Meazza Stadion közönsége. A milánóiak ezzel továbbra is nyeretlenek ebben az idényben, de legalább három elveszített mérkőzés után (olasz Szuperkupa a Milan ellen, Palermo elleni bajnoki, BL-meccs a Trabzonsporral szemben) pontot szereztek a nyáron kinevezett Gian Piero Gasperini irányításával.

„Határozott fejlődést láttam a csapatnál, főleg a kialakított helyzeteinket tekintve. A Roma ellen rendkívül nehéz játszani, de mi alig hagytunk nekik lehetőséget arra, hogy helyzetet alakítsanak ki, mivel végig nagyon összpontosított mindenki. Nagy kár, hogy nem sikerült kihasználnunk a helyzeteinket, főleg a találkozó végén. A gólok nem jönnek, el kell fogadnunk, hogy vannak ilyen időszakok, de később talán könnyebben betalálunk majd. Idővel jobb lesz az erőnlétünk és a teljesítményünk" – mondta Gasperini.

A szakembert sokat kritizálták az utóbbi napokban az Inter gyenge szereplése miatt, de a játékosok a hétközi BL-meccs után és most is kiálltak mellette.

„Nem jogos az edzőt hibáztatni az eredmény miatt. Könnyű minden felelősséget Gasperinire hárítani, de az igazság az, hogy nekünk játékosoknak kell megváltoztatnunk a dolgokat. Az egész csapatnak fejlődnie kell. Nagy kár, hogy a számos gólhelyzet ellenére nem tudtunk betalálni. Ez sajnos egy olyan meccs volt, amikor semmi sem jön össze" – mondta Wesley Sneijder, a fekete-kékek holland középpályása.

Luis Enrique, a Roma vezetőedzője is a nyáron érkezett az olasz klubhoz, és számára sem indult jól a Serie A: a „farkasok" kikaptak a Cagliaritól az első meccsükön. A spanyol szakember azonban elégedett az Inter elleni döntetlennel.

„A csapat mentalitása volt a legfontosabb ezen a találkozón, mivel az első perctől kezdve keményen nyomtuk az ellenfelet. Örülök az eredménynek, bár tudom, hogy lehetett volna még jobb. Nyugodtabban dolgozhatunk, ha jó eredményeket érünk el, és látható a fejlődés az együttesen. Mindenki jól teljesített. Ez az a csapat, amilyet akarok, amely harcol a győzelemért. Remélem, a szurkolóink egy kicsit jobb kedvűen mennek haza" – mondta Luis Enrique.

Daniele De Rossi szerint az utolsó negyedóra nagyon veszélyes volt a fővárosiak számára, és a futballista úgy véli, a kontratámadások ellen nehezen tudnak védekezni.

„Nem tetszett az utolsó tíz-tizenöt perc, amikor túl sok helyet hagytunk az Internek, és nem voltunk elég pontosak. Ismét azt kockáztattuk meg, amely nagyon sokba került nekünk a Cagliari és a Slovan Bratislava ellen. Talán azért megy jobban nekünk a nagy klubok ellen, mert akkor nem ütközik ki, hogy nem vagyunk jók, amikor kontráznak ellenünk. Mindenesetre jó úton haladunk, mindenki keményen dolgozik" – mondta De Rossi.

A bajnokság állása»

PREMIER LEAGUE

Az Arsenal arcpirító vereséget szenvedett a Blackburntől: az „ágyúsok" 4–3-ra kaptak ki úgy, hogy két öngólt is szereztek. Nem is csoda, ha Arsene Wenger rendkívül csalódott volt az összecsapás után.

„Szörnyű, ez egyszerűen nem elég jó. Természetes, hogy frusztráltak vagyunk, de ha a kapott gólok számát nézzük, akkor nem játszunk elég jól. Elfogadhatatlan, hogy így kapjunk négy gólt. Másrészről hiszek benne, hogy elindulunk felfelé, de nagyon fontos, hogy gyorsan jó eredményeket érjünk el" – mondta Arsene Wenger, akinek a jövője természetesen ismét szóba került a sajtótájékoztatón, de a francia szakember most is csak annyit mondott, nem tud mit kezdeni a találgatásokkal.

„Nem mondhatom, hogy nem aggódom a mai teljesítményünket látva. Kettő egyes vezetésnél sokkal jobban kell védekezni annak tudatában, hogy ha jók vagyunk hátul, akkor szerezhetünk még gólokat. Nem csak negatív dolgokat láttam, de jelenleg nem tudunk eléggé koncentrálni hátul ahhoz, hogy meccseket nyerjünk. Ilyen gólokat nem szabad kapni. Összességében sok helyzetünk volt, de a pontrúgásoknál sokkal nagyobb figyelemre van szükség. Egy olyan meccset veszítettünk el, amelyen hat gólt szereztünk, és ez elég csalódást keltő" – jelentette ki az Arsenal menedzsere.

A bajnokság állása»

PRIMERA DIVISIÓN

A Barcelona 8–0-ra kiütötte Vadócz Krisztián korábbi csapatát, az Osasunát tegnap este. A katalánok két döntetlennel kezdték az idényt (a bajnokságban a Real Sociedad ellen, a Bajnokok Ligájában pedig a Milan ellen ikszeltek), de Josep Guardiola, a gránátvörös-kékek vezetőedzője a szombati meccs után tagadta, hogy bosszús lenne a két korábbi találkozó miatt.

„Nem vagyok bosszús. Azt mondták róla, hogy ideges vagyok, de ez nem igaz. Az persze más dolog, hogy ezt azért állították, mert el akarták érni, hogy az legyek. De a játékosaim nem adtak okot arra, hogy bosszús legyek. Megvédem a futballistáimat, és az én feladatom az, hogy meggyőzzem őket arról, minden meccset meg tudnak nyerni. Ha egy nap bosszús leszek, azt elmondom, és ha gyengén játszunk, arról sem fogok hallgatni. Szerintem nem játszottunk rosszul a Milan ellen, de mivel önök közül néhányan ezt gondolták, ezért mondták, hogy bosszús vagyok. Ha úgy érzem majd, hogy a játékosaim nem futnak eleget, akkor azt el fogom mondani a sajtótájékoztatón" – jelentette ki Guardiola.

„Vannak emberek, akik azt szeretnék, hogy a Barcelona ne nyerjen, és hogy bosszús legyek, ahogy itt is vannak olyanok, akik nem akarják, hogy a Real Madrid győzzön, mivel abból nekünk hasznunk származik, és nagyobb esélyünk lesz a végső sikerre. Ez normális, de én nem vagyok bosszús, egyszerűen csak aggódom, amikor nem nyerünk. Hogy nézne ki, ha bosszús lennék? Itt megtanítottak engem arra is, hogyan kell veszíteni" – tette hozzá a katalán szakember.

A bajnokság állása»

BUNDESLIGA

Németországban a hatodik forduló slágermeccse a ma késő délutáni Schalke–Bayern München mérkőzés, de a magyar szempontból érdekesebb találkozókat tegnap játszották. A Hajnal Tamást csereként bevető Stuttgart nyert a Freiburg otthonában, míg Stieber Zoltán egy félidőt játszott a Mainzban a Kaiserslautern ellen elbukott összecsapáson. Nagy Dániel nem kapott szerepet a Hamburg Mönchengladbach ellen elveszített meccsén.

A bajnokság állása»

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik