„A Barca legyőzéséhez az évszázad meccsét kell játszani”

Vágólapra másolva!
2011.09.25. 13:26
null
Manzano szerint a Barca ebben az idényben is megállíthatatlan lesz (Fotó: Action Images)
A Manchester United először veszített pontokat ebben az idényben az angol bajnokságban, Sir Alex Ferguson Peter Crouchot kritizálta a döntetlen után. A Milant irányító Massimiliano Allegri klónozná a győztes gólt szerző Clarence Seedorfot. A Barcelonától 5–0-ra kikapó Atlético Madrid trénere, Gregorio Manzano úgy véli, a gránátvörös-kékek az idén is mindent visznek.

PREMIER LEAGUE

Bár gólt szerzett, és a Chelsea 4–1-re győzött a Swansea City ellen, Fernando Torres számára ezúttal sem sikerült túl jól a mérkőzés, mivel a spanyol támadó piros lapot kapott az első félidő hajrájában csúnya szabálytalanságáért. André Villas-Boas szűkszavúan beszélt az esetről.

„A bíró feladata döntést hozni, a szabályok szerint határozott, úgyhogy nincs mondanom az esetről. Csak azért beszéltem a negyedik játékvezetővel, mert tisztában akartam lenni az esettel, de szerintem itt most a bíró döntése a fontos. Fontos győzelmet arattunk. Megfogyatkozva még nehezebbé vált a dolgunk, de sikerült győznünk” – mondta a Chelsea menedzsere.

ROONEY TÖBB MINT EGY HÉTIG HARCKÉPTELEN

Wayne Rooney nem kapott szerepet a Stoke City elleni, 1–1-es döntetlennel végződő bajnokin, és a „vörös ördögök” menedzsere, Sir Alex Ferguson elmondta, a futballista várhatóan több mint egy hetet kihagy húzódása miatt.

 

„Nem könnyű megmondani, hogy mennyire súlyos Rooney állapota. Meghúzódott, és nem nagy a sérülése, könnyebbnek mondanám. Nem hiszem, hogy a jövő héten számolhatunk vele, több mint egy hétre dőlt ki a sorból” – mondta Ferguson.

Már a Manchester United sem százszázalékos a bajnokságban, miután 1–1-es döntetlent játszott a Stoke Cityvel. Sir Alex Ferguson, a „vörös ördögök” menedzsere Peter Crouchot kritizálta a meccs után.

„Crouch állandóan szabálytalankodik. Általában nem fújják be neki a magassága miatt, de állandóan a védőkre ugrik. Hosszú ideje csinálja ezt. A bírók is tudják. Talán a gólnál megfogta Phil Jonest, de fölötte volt. Nagyon nehéz legyőzni a levegőben, ez nem kétséges” – mondta Ferguson, aki külön kiemelte David de Gea teljesítményét.

A Manchester City 2–0-ra győzött az Everton ellen, így pontban beérte a városi riválist. Ráadásul Roberto Mancini külön örülhetett annak is, hogy csapata „fekete báránya”, Mario Balotelli betalált.

„Mario játszhat kedden Münchenben, és nagyon jól edzett az utóbbi négy-öt héten, ezért megérdemelte, hogy pályára lépjen. Legutóbb a Fulham ellen, amikor kettő nullra vezettünk, negyedórára abbahagytuk a játékot. Azt gondoltuk, vége a meccsnek, és szerencsénk sem volt. Az Everton jó csapat, nehéz dolgunk volt ellene, de sikerült győznünk” – mondta Mancini.

Az Arsenal Robin van Persie duplájának is köszönhetően 3–0-ra győzött a Bolton ellen. Arsene Wenger nem győzte dicsérni holland válogatott támadóját.

„Van Persie kivételes gólvágó. Nem szokványos center, gyakran kérdezik tőlem, hogy miért ezen a poszton játszatom, mivel nem tipikus középcsatár. A pozíciós mozgását tekintve kissé olyan, mint Messi, mivel állandóan változtatja a helyét, öt percig középcsatár, aztán visszalép. A klub és a szurkolók is tudják, hogy kivételes játékos, akik imádja a csapatot, és az Arsenal a szívében van” – mondta Wenger.

A bajnokság állása»

JÖHET A KATARIAK PÉNZE

A Barcelona tegnapi közgyűlésén a klub egyesületi tagjai jóváhagyták a gránátvörös-kékek szponzori megállapodását a Qatar Foundation nevű befektetőtársasággal.

 

A tagok elsöprő többségének (697 igen, 76 nem, 36 érvénytelen szavazat) döntése értelmében a katalánok a következő öt idényben 165 millió eurót kapnak majd a katari vállalattól.

 

„Katar egy olyan ország, amely arra kért minket, hogy nyújtsuk segítő jobbot neki, hogy nyithasson a világ felé amellett, hogy jól jön számunkra a pénz, amelyet tőlük kapunk” – mondta a Barca elnöke, Sandro Rosell, aki korábban azzal próbálta meggyőzni az egyesületi tagokat, hogy ha nem szavaznak igennel, akkor a Real Madridhoz kerül a katariak pénze.

 

A nagy európai klubok közül a Barcelona tartott ki legtovább ama eszméje mellett, hogy nem köt szerződést mezszponzorral. Az elmúlt években az UNICEF logóját viselték a játékosok a mezükön, a Barca évente 1.5 millió euróval támogatta az ENSZ gyermekeket segítő alapítványát, amelynek emblémája a katariak érkezésével a mez hátuljára került, elöl pedig a Qatar Foundation felirat díszeleg.

 

Rosell Zlatan Ibrahimovic korábbi átigazolásáról is beszélt a közgyűlésen, úgy nyilatkozott: „ez volt a klub történetének legrosszabb ügylete”.

PRIMERA DIVISIÓN

A Barcelona fényes diadalt aratott az Atlético Madrid felett: Josep Guardiola csapata 5–0-ra intézte el a fővárosiakat. A „matracosok” vezetőedzője, Gregorio Manzano úgy nyilatkozott, tehetetlenek voltak a katalánok ellen.

„A Barca legyőzéséhez az kell, hogy a tartalékjait küldje pályára, vagy a te csapatod az évszázad meccsét játssza. Meg kell emelnünk a kalapunkat. Úgy fest, ez a Barcelona megismétli a legutóbbi szezon sikereit. Nem sok választási lehetőségünk volt. Vagy az egész csapatot a saját tizenhatosodon belülre küldöd, aztán Istenre bízod a dolgot, vagy megpróbálod használni a fegyvereidet. Csalódott vagyok a játékunk miatt, de a történelem egyik legjobb csapata ellen játszottunk…” – mondta Manzano.

A Levante elleni vereség és a Racing Santander elleni döntetlen után a Real Madrid 6–2-re győzött az újonc Rayo Vallecano ellen, de a szombati bajnoki sem kezdődött túl jól a blancók számára, mivel már az első percben gólt kaptak.

„Egy rossz eredményekkel teli hét után a csapatnak arra volt szüksége, hogy jól kezdjen. De amikor szinte még el sem kezdődött a mérkőzés, és már egy nullás hátrányba vagy, akkor nagyon nehéz a dolgod. Ilyen körülmények között nyilvánul meg a csapat igazi karaktere, és mi jól reagáltunk. Volt huszonöt nehéz percünk, de kockáztattunk, és sikerült válaszolnunk. A szünetre már előnnyel mehettünk, minden adva volt a nyugodt játékhoz, de aztán három kettőre szépítettek, aminek nagyon nem örültem. Ezt követően azonban rendeztük a sorainkat, és legyőztünk egy olyan csapatot, amely feljutott a másodosztályból a nagy nehézségei ellenére, és most jól szerepel a Primera Divisiónban” – mondta José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője a meccs után.

A blancók ismét tíz emberrel fejezték be a mérkőzést, miután Ángel Di María piros lapot kapott, és ez volt a Real Madrid 17. kiállítása, amióta Mourinho irányítja a csapatot. Kaká szerint azonban nem a portugál szakemberrel van a baj: „Ez olyan dolog, amelyen változtatnunk kell, mert nem fejezhetjük be mindig tíz emberrel a meccseket, a játékvezetők kritériumainak sokkal egységesebbnek kell lenniük.”

A bajnokság állása»

SERIE A

Az Internazionale 3–1-re legyőzte a Serie A 5. fordulójában a Bolognát. A milánói győztes gól szerzője, a 81. percben tizenegyesből betaláló Diego Milito meglepő módon a héten kirúgott edzőnek, Gian Piero Gasperininek ajánlotta a sikert.

„Rendkívül fontos mérkőzés volt ez számunkra, pontokat kellett szereznünk. Mindig nagy lelkesedést vált ki, ha egy új edző érkezik, én azonban ezt a győzelmet kivételesen Gasprininek ajánlom, aki rengeteget dolgozott értünk, de az eredmények nem jöttek” – mondta Milito.

Claudio Ranieri elégedett volt játékosaival. „A teljesítmény sokkal fontosabb volt, mint az eredmény, de kilencven percen át jól küzdöttünk és jó mérkőzést játszottunk. Az első félidőben pozitívum volt, hogy Marco Di Vaiót csupán egyszer hagytuk lőni, gyakorlatiasak voltunk, és néhány pillanatban kifejezetten élveztük a futballt. Coutinho kitűnt a csapatból, szükségünk volt rá, de a többiek is jól tették a dolgukat” – összegzett a szakember, aki ugyanakkor nem néz könnyű napok elébe.

Az Inter legközelebb Moszkvában lép pályára a BL-ben a CSZKA ellen, és most úgy tűnik, Wesley Sneijder, Dejan Sztankovics mellett Joel Obi is kihagyhatja az összecsapást, míg Sulley Muntarit nem nevezték a sorozatra, így a középpálya megszervezése nem ígérkezik könnyű feladatnak.

A Milan Clarence Seedorf találatával a Cesena ellen szerezte meg első győzelmét (1–0). Massimiliano Allegri szívesen látna további Seedorfokat a csapatában. „Klónoznunk kellene őt! Nagyszerűen játszott. Sajnos már 35 éves, így nem játszhat minden mérkőzésen, de talán ha klónoznánk, akkor így tehetne” – mondta a vezetőedző, aki Antonio Cassano és Stephan El Shaarawy játékát is dicsérte, míg Taye Taiwóról kiemelte, hosszú ideje első meccsét játszotta, és voltak rossz döntései, de nem okozott csalódást.

Seedorf szokás szerint szerényen vette tudomásul, hogy ő szerezte a találkozó három pontját eldöntő gólt. „Ez olyan figura volt, amelyet edzéseken gyakoroltunk – mondta a szöglet után lőtt góljára a holland. – Csak kevés csapattársam volt a környéken, és úgy gondoltam, felgyorsítok, aztán berúgtam. Az ilyen esetekben kell egy kis szerencse is.”

„Nehéz időszakot élünk, mert sok a hiányzó, de megmutattuk, hogy egységesek vagyunk, akik képesek munkával felülemelkedni a nehézségeken, ezért gratulálok a társaimnak is” – dicsérte a többieket a veterán középpályás.

A bajnokság állása»

BUNDESLIGA

A Leverkusen elleni 3–0-s győzelem után a Bayern München továbbra is vezeti a bajnokságot, és a bajorok dominanciája egyelőre azt sugallja, nem nagyon lehet veszélyben a bajnoki címük. Jupp Heynckes is magabiztosan nyilatkozott a szombati csata után.

„Végig fölényben jól játszottunk, és jó időpontokban szereztük a gólokat. Ma egy pillanatig sem éreztem azt, hogy veszíthetünk. A Leverkusen nem is hitt magában” – mondta Heynckes a találkozó után.

A Bayern München elnöke, Uli Hoeness arra használta ki a siker utáni médiafigyelmet, hogy a német hatóságokat kritizálja Breno letartóztatása miatt. „Nonszensz, hogy őt, a bevándorlót őrizetben tartják. Hiszen már az útlevele nélkül is képtelen lenne repülőre szállni, nem gondoltam volna, hogy ez Németországban megtörténhet” – mondta Hoeness. Mint ismert, Brenót azzal vádolják, hogy ő gyújtotta fel a saját villáját, amely leégett.

A bajnokság állása»

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik