Mihajlovics az Interért is harcol a Milan ellen

Vágólapra másolva!
2011.04.10. 12:47
null
Mihajlovics az Interben töltött évek miatt is szeretne nyerni a Milan ellen (Fotó: Action Images – archív)
Olaszországban az éllovas Milan a Fiorentinával csap össze, és a piros-feketéket irányító Massimiliano Allegri szerint meghatározó meccs következik a bajnoki cím szempontjából, míg Szinisa Mihajlovics szívesen segítene az Internek a rangadó megnyerésével. Arsene Wenger szerint annak ellenére, hogy nem nyert igazán sok trófeát, fantasztikus teljesítményt nyújt az Arsenal, mivel már hosszú évek óta az elitben szerepel.

SERIE A

Bár a Fiorentina csak a tizedik helyen áll az olasz bajnokságban, a Milan elleni firenzei találkozó a forduló egyik rangadójának tekinthető. A piros-feketéket irányító Massimiliano Allegri szerint kulcsfontosságú a ma esti találkozó a bajnoki cím szempontjából.

„A Fiorentina elleni meccs létfontosságú a scudetto szempontjából. Szerintem egy jó eredmény hatalmas lökést adhat nekünk. A legutóbbi alkalommal csak szenvedve tudtunk nyerni a Fiorentina ellen. Kiváló játékosokból áll a csapat, és bár Adrian Mutu eltiltása nagy érvágás nekik, nagyon oda kell figyelnünk, ha nyerni akarunk” – fejtegette a Milan szakvezetője, akit megkérdeztek arról is, mit szól ahhoz, hogy az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Cesare Prandelli a Napoli végső sikeréért szorít.

„Szerintem Prandellit félreértették. A legkevésbé sem aggódom amiatt, hogy az olasz kapitány kinek szurkol, de azt fenntartom, hogy az Inter mindent megtesz majd a bajnoki címért és a BL-ben is. Nekünk azonban csakis saját magunkkal kell foglalkoznunk, nem a többiekkel” – mondta Allegri.

Szinisa Mihajlovics, a Fiorentina vezetőedzője szívesen segítene korábbi csapatának, az Internek azzal, hogy legyőzni a Milant.

„Fantasztikus éveket töltöttem az Internél, úgyhogy ez a találkozó olyan számomra, mint egy derbi. El kell azonban ismernem, a Milan megérdemli, hogy a tabella élén áll, még ha az Internek jobb is a kerete. Nagy lehetőség előtt állunk. Régen nem nyertünk nagy csapat ellen, és egy győzelemmel harcban lehetünk az európai kupaszereplésért” – mondta Mihajlovics.

A Sampdoria mindkét magyar légiósa, Koman Vladimir és Laczkó Zsolt is bekerült a genovai csapat Lecce ellen készülő keretébe. A Bariban játszó Rudolf Gergely a héten kisebb sérüléssel bajlódott, ám már bevethető, és pályára léphet a Catania ellen. Vass Ádám a Cagliari ellen készül a Bresciával. Az utóbbi két magyar légiós szereplésére van nagyobb esély.

Tabella»

PREMIER LEAGUE

Az Arsenalnak nyernie kell a Blackpool otthonában, ha nem akar tíz pontra leszakadni az éllovas Manchester Unitedtől. Arsene Wenger, az „ágyúsok” menedzsere azonban nem aggódik amiatt, hogy lehet, ebben az idényben sem szerez trófeát csapata.

„Bízom benne, hogy a klub története során sohasem lesz csalódottabb, mint most, és hogy a következő húsz évben ugyanennyire lesznek csalódottak, mint most. Nagyon büszke vagyok a csapat hozzáállására, viselkedésére ebben a szezonban. Amíg a második helyet meg tudjuk szerezni, készen állok itt maradni még húsz évig. A klubok megítélésének egyik módja, hogy hány trófeát szerzett a csapat. De mi a fontosabb, szerepelni a BL-ben, vagy FA-kupát nyerni? Állandóan jól teljesíteni a legmagasabb szinten, ez a legnehezebb a mi szakmánkban. Tizenöt éve mindig a Bajnokok Ligájában szerepelünk, és erre csak két csapat volt képes Angliából: az MU és mi” – mondta Wenger.

Tabella»

PRIMERA DIVISIÓN

A Real Madrid és a Barcelona tegnapi győzelme után hat mérkőzést rendeznek ma a spanyol bajnokságban. A Vadócz Krisztiánt is foglalkoztató Osasuna a legutóbbi fordulóban a Real Madridot megverő Sporting Gijón otthonába látogat.

A tabellára tekintve érdekesebbnek ígérkezik a Valencia és a Villarreal rangadója, amely könnyen lehet, hogy a bronzérem sorsát is eldönti. A „denevérek” hárompontos előnyben vannak, és hazai pályán játszhatnak, de a „sárga tengeralattjárónak” nagy lökést adhatott, hogy csütörtökön 5–1-re megverte a holland Twentét.

Tabella»

BUNDESLIGA

A Bayer Leverkusen öt pontra megközelítheti a Hamburgban botló, éllovas Dortmundot, ha legyőzni ma az utolsó előtti helyen álló St. Paulit hazai pályán. A sereghajtó Borussia Mönchengladbach a Kölnt fogadja a másik mai német bajnokin.

Tabella»

A VASRÁNAPI PROGRAM
PREMIER LEAGUE, 32. FORDULÓ
Blackpool–Arsenal14.30 (Tv: Digi Sport)
Aston Villa–Newcastle United
17.00 (Tv: Digi Sport)
BUNDESLIGA, 29. FORDULÓ
Borussia Mönchengladbach–1. FC Köln
15.30 (Tv: Eurosport2)
Bayer Leverkusen–St. Pauli
17.30 (Tv: Eurosport2)
SERIE A, 32. FORDULÓ
Juventus–Genoa
12.30 (Tv: Digi Sport)
Lazio–Parma
15.00
Cagliari–Brescia
15.00
Bologna–Napoli
15.00 (Tv: Digi Sport Plus)
Palermo–Cesena
15.00
Bari–Catania
15.00
Sampdoria–Lecce
15.00
Fiorentina–Milan
20.45 (Tv: Digi Sport)
PRIMERA DIVISIÓN, 31. FORDULÓ
Sporting Gijón–Osasuna17.00
Hércules–Espanyol17.00
Racing Santander–Levante
17.00
Málaga–Deportivo La Coruna
17.00
Atlético Madrid–Real Sociedad
19.00 (Tv: Sport1)
Valencia–Villarreal
21.00 (Tv: Sport1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik