László Csaba az utánpótlás-nevelésben látja a Hearts jövőjét

Vágólapra másolva!
2008.12.14. 13:42
Címkék
László Csaba együttese, a több fiatal játékossal felálló Hearts a Rangers elleni győzelem után szombaton a másik skót topcsapatot, a Celticet lepte meg. A magyar szakember tanítványai 1–1-es döntetlent játszottak a listavezetővel, de sokáig vezettek is a meccsen. László a mérkőzés kapcsán beszélt fiatal futballistáiról és az utánpótlás-nevelés értékéről.
László Csaba fiatal játékosai iránt több csapat is érdeklődik
Fotó: Action Images (archív)
László Csaba fiatal játékosai iránt több csapat is érdeklődik
László Csaba fiatal játékosai iránt több csapat is érdeklődik
Fotó: Action Images (archív)
László Csaba fiatal játékosai iránt több csapat is érdeklődik
László Csaba csapata, a Hearts jól teljesít a skót bajnokságban: a negyedik helyen áll, pontszáma azonos a harmadik Dundee-éval, de egy meccsel kevesebbet játszott, mint a United.

A Hearts a skót Premier League-et „szokás szerint” uraló mindkét topcsapat, a Rangers és a Celtic ellen is pontot szerzett. Előbbit legyőzte, míg utóbbival 1–1-es döntetlent játszott szombaton.

László Csaba elárulta, hogy fiatal játékosainak fejlődését tartja az egyik legfontosabb dolognak, mivel ők anyagi stabilitást is adhatnak a klubnak. Ehhez persze a bajnokságban is jól kell teljesíteni.

„Nehéz úgy előre tervezni, hogy nem szerzel elég pontot a bajnokságban – mondta László. – Stabil helyet kell elfoglalnunk a tabellán, és addig nem is érdemes arról beszélni, hogy milyen játékosok érkezhetnek, mivel így a futballisták talán nem is szívesen igazolnának hozzánk. Az Arsenal nem nagy sztárokat vásárol, hanem kiváló labdarúgókat nevel. Talán nálunk is sikerül valami hasonlót elérni.”

„Nem szeretem, ha nagy nevű játékosok jönnek ide – folytatta. – A legfontosabb a futballisták fejlődése, akik így értékessé válnak. Ha látható a fejlődésük, és több klub is keresi majd őket, akkor mondhatom, hogy jó munkát végzünk.”

A magyar szakember elmondta, nem zavarja, ha el kell adnia néhány játékosát, sőt ha megfelelő összeget ajánlanak értük, akkor ezt kell tennie a klubnak, de ilyenkor érkeznie is kell valakinek.

László kifejtette, nem arra van szükség, hogy nagy nevet vegyenek, hanem hogy a csapatépítéshez megfelelő tudású játékos jöjjön, mivel előfordulhat, hogy olyan sztár kerül a gárdához, aki nem illik az együttesbe.

A magyar tréner a Celtic elleni meccs után elmondta, hogy ismét sok játékosmegfigyelő ült a lelátókon, és több nagycsapat érdeklődik – többek között – Christophe Berra, a Hearts fiatal skót védője iránt.

„Berra nagyszerű játékos, és sokat beszéltem vele arról, mennyire fontos, hogy a megfelelő időben váltson klubot – fogalmazott László. – Elmondtam neki is, hogy csak olyan csapatba érdemes menni, ahol biztosan játszani fog, mivel egy törés a karrierben nagyon nagy hátrányba hozná.”

Úgy tűnik, László Csaba szavai hatottak, mivel Berra elárulta, nem akarja elhagyni a Heartsot, amelyben nagyon jól érzi magát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik