Balogh János egyelőre kölcsönbe kerülhet a Lokitól a Heartshoz

Vágólapra másolva!
2008.08.12. 14:30
Skóciába repült Debrecenből Balogh János, aki skót lapértesülések szerint már a héten aláírhat a Hearts gárdájához. Honfitársunk egyelőre fél évre, kölcsönbe kerülne az edinburgh-i egyesülethez, és később döntenek majd arról, hogy végleg megvásárolják-e.

A magyar válogatott hálóőr, Balogh János Edinburgh-ba utazott, hogy aláírja hat hónapra szóló kölcsönszerződését a Heartshoz. A skót együttes menedzsere a magyar László Csaba.

A kiváló képességű, 25 esztendős játékos nem tudott biztos helyet kivívni magának a DVSC-ben, de László szerint nála a kezdőben kapna szerepet. Balogh a skótok harmadik igazolása ezen a nyáron, David Obua és Mike Tullberg után.

A magyar fiú "elődje" a veterán Steve Banks, akin kívül még két kapus, a fiatal Jamie MacDonald és a korábban Auxerre-ben is megforduló francia Anthony Basso tartozik a profi kerethez.

Balogh szerződését a tervek szerint már a héten aláírják a felek.

"Először fél évre szeretnénk őt kölcsönkérni, majd ha jól mennek a dolgok, beszélhetünk az átigazolásáról – nyilatkozta az ügyben László Csaba. – Azért kerestünk kapust, mert bár Steven Banks nagyszerű munkát végez kapusedzőként, a háló előtt már nem az igazi megoldás.”

A menedzser szerint Balogh képességein kívül jelentős nemzetközi tapasztalata is sokat nyomott a latban.

„Jamie MacDonald a második számú emberem ezen a poszton, de egy olyan fiatal csapatot szeretnék építeni, amelynek tagjai nemzetközi tapasztalattal is rendelkeznek. Balogh éppen ilyen játékos. Egy alkalommal a válogatottban is szerepelt, megfordult már a Bajnokok Ligájában és az UEFA-kupában, emellett egyszeres magyar bajnok és háromszoros kupagyőztes. Jó ideje kapust keresek már, és mivel nincs sok pénzünk, fiatal és sikeréhes játékosokat kell igazolnunk.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik