László Csaba az idei nyolcadik helyről az élre vezetné a Hearts-t

Vágólapra másolva!
2008.07.15. 19:07
Címkék
László Csaba, a Hearts újonnan kinevezett menedzsere nagyra törő tervekkel készül a következő idényre. A magyar tréner célja, hogy a skót együttes a bajnokság élén végezzen, ezzel visszaszerezve a szurkolók bizalmát.
László Csaba nagyra törő tervekkel készül a következő idényre
Fotó: M. Németh Péter (archív)
László Csaba nagyra törő tervekkel készül a következő idényre
László Csaba nagyra törő tervekkel készül a következő idényre
Fotó: M. Németh Péter (archív)
László Csaba nagyra törő tervekkel készül a következő idényre

A Hearts a 2007–08-as skót bajnokságban csak a nyolcadik helyen végzett a 12 induló közül. Vladimir Romanov, a klub tulajdonosa az eddig Uganda nemzeti csapatát irányító tréner, László Csaba kinevezésével szeretne jobb eredményeket elérni.

A magyar mester a BBC-nek adott nyilatkozatában fogalmazta meg terveit a skót csapattal. László célja, hogy a Hearts újra valamelyik európai kupában játsszon, valamint Edinburgh első számú csapata legyen.

„A Hearts Edinburgh legrégibb futballklubja, és első lépésként az a célom, hogy a város első számú csapata is legyen – mondta László, utalva arra, hogy az ősi rivális Hibernian két hellyel előrébb végzett idén, mint a Hearts. – A második lépés ebben az idényben, hogy újra európai kupában játszhasson az együttes.”

Mint ismeretes, a skót Premier League első két helyezettje indulhat a Bajnokok Ligájában, a harmadik helyezett és a kupagyőztes pedig az UEFA-kupában, így az európai kupaszerepléshez az élen kell végezni a bajnokságban, vagy a kupát kell megnyerni.

„Egyelőre nem beszélhetünk arról, hogy majd az első, második vagy a harmadik helyen végzünk. Nem tudom, hányadik helyen zárjuk a következő idényt, és az az edző, aki ilyet ígér, nem gondolkodik reálisan – mondta László. – A Hearts tavaly nyolcadik lett, ennél jobb eredményt kell elérnünk, és meg kell próbálnunk kiharcolni az európai kupaszereplés jogát.”

„Természetesen nem csak az eredmények fontosak a számunkra, vissza kell szereznünk a szurkolóink bizalmát” – tette hozzá.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik