Pisont István és Illés Béla is várja már a brazilok elleni összecsapást

Vágólapra másolva!
2008.03.31. 17:41
Az 1994-es világbajnok brazil válogatott tagjaiból összeállított BrazilMasters ’94 április 26-án a Bozsik-stadionban játszik gálamérkőzést a Honvéd korábbi bajnokcsapataiból erre az alkalomra verbuvált Honvéd Champions együttesével. A kispestieknél vendégként pályára lép Lothar Matthäus, korábbi magyar szövetségi kapitány, az 1990-ben világbajnokságot nyert német válogatott csapatkapitánya.
Kispesti öröm 1993-ból – Pisont István (10)  és Illés Béla (középen) ismét a Bozsik-stadionban futballozhat
NS-archív
Kispesti öröm 1993-ból – Pisont István (10) és Illés Béla (középen) ismét a Bozsik-stadionban futballozhat
Kispesti öröm 1993-ból – Pisont István (10)  és Illés Béla (középen) ismét a Bozsik-stadionban futballozhat
NS-archív
Kispesti öröm 1993-ból – Pisont István (10) és Illés Béla (középen) ismét a Bozsik-stadionban futballozhat

A Honvéd két korábbi bajnoka, Pisont István és Illés Béla biztosan ott lesz a Supka Attila vezette csapatban.

A két korábbi válogatott futballista nem szakadt el a sportágtól, Pisont játékos-edzőként tevékenykedik a másodosztályú Vecsésnél, míg Illés Béla résztulajdonos a szintén második ligás Szombathelyi Haladás gárdájánál, valamint a vasi megyeszékhelyen alapított futballakadémiát.

Pisont az NB II-ben alkalomadtán pályára lép, hogy segítse fiatal csapatát, Illés pedig az MTK öregfiúk csapatában „edződik”.

Mindketten várják már a brazilok elleni megmérettetést, hiszen nagy rajongói a brazil futballnak, és egyiküknek sem adatott még meg, hogy pályára lépjenek a brazil csapat ellen.

„Nem akárki lesz az ellenfél, valóban világsztárok ellen lépünk pályára. Ezenkívül jó lesz újra a Bozsik-stadionban futballozni, a régi társakkal találkozni – mondta Illés Béla az április 26-i meccs kapcsán, majd nosztalgiázott egy kicsit.

„1992-ben kerültem a Honvédhoz Szombathelyről. Több csapat is hívott, de akkoriban a kispestieket éreztem a legjobbnak. Több Honvéd-játékossal barátságban voltam, akikkel rendszeresen találkoztam a válogatott edzőtáborában. Úgy érzem, jól döntöttem, mert mind a pályán, mind a pályán kívül remek csapat volt az akkori Kispest-Honvéd. Sosem felejtem el az 1993-as bajnokavatást. Diósgyőrből jöttünk haza, már az úton ünnepeltünk, Kispesten pedig még több szurkolóval folytatódott a fieszta.”
Pisont István 38 évesen is jó formában van, az NB II-s Vecsés FC-ben rendszeresen pályára lép, és játékával, valamint tanácsaival segíti fiatal csapatát.

„Jó érzés lesz visszatérni a Bozsik-stadionba, kicsit nosztalgiázok a társakkal. Nagyon készülök a gálára, de mivel a csapatommal mindig edzek, nem vagyok rossz formában. Igaz, van rajtam egy kis súlyfelesleg, de ez a korral jár… Nagyon várom már, hogy játszhassak a brazilok ellen. Mindig nekik és az olaszoknak szurkolok a világversenyeken. A latinos foci rajongója vagyok, élmény lesz ellenük játszani!”

Egyébként úgy tudjuk, hogy a BrazilMasters ’94 sorozat iránt nagy az érdeklődés a környező régióban, és Ausztriában is hasonló gálára készülnek. A budapesti fellépést követően május 4-én, vasárnap játszanak a grazi UPC-stadionban a brazil labdazsonglőrök.

Az ellenfél a sógoroknál az osztrák Champions ’90 elnevezésű gárda lesz, amelyet Otto Baric irányít majd.

A csapatban az osztrák labdarúgás elmúlt időszakának emblematikus figurái játszanak majd, mint például Otto Konrad, Andi Herzog, Toni Polster, Wolfgang Feiersinger. A csapat vendégjátékosa – a Honvéd Championshoz hasonlóan – Lothar Matthäus lesz.

Játsszon Ön is a brazilok elleni meccsen!

Lothar Matthäuson kívül még egy vendégjátékosa lesz a magyar csapatnak. Azok közül, akik április 4-ig elküldik jelentkezésüket, a Nemzeti Sport munkatársaiból összeállított csapat kiválaszt tizenegyet. A következő fordulóban az olvasók internetes szavazatai alapján dől el, ki lesz az a három szerencsés, aki részt vehet a Honvéd Champions április 25-i nyitott edzésén. Az edzés végén maga Lothar Matthäus és a csapat választja ki közülük azt az egyet, aki április 26-án pályára léphet a brazil együttes ellen.

Aki pályára akar lépni Brazilmasters ’94 ellen a Honvéd Champions csapatában, az péntekig jelentkezhet a http://brazilmasters94.fanzone.hu/ oldalon.

A mérkőzésre a jegyek kaphatóak a Ticket Express jegyirodákban, vagy megrendelhetőek a www. tex.hu webolalon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik