Oroszország: Guus Hiddink a klubedzőket bírálja

Vágólapra másolva!
2008.02.05. 08:13
Elégedetlen kollégái hozzáállásával Guus Hiddink, az orosz válogatott szövetségi kapitánya. A 61 éves szakember szerint az edzők többsége csak a saját érdekeit tartja szem előtt, és ezzel megnehezíti a csapatépítést a nyári Európa-bajnokságra.
A holland mester azért bosszús, mert hiába egyeztetett korábban az orosz bajnokságban szereplő csapatok trénereivel, azok csak külön kérésre voltak hajlandóak elengedni futballistáikat a törökországi Belekben edzőtáborozó válogatott kerethez.

A Szpartak Moszkva vezetőedzője például nem hagyta, hogy Roman Pavljusenko és Vlagyimir Bisztrov csatlakozzon a nemzeti együtteshez. A probléma végül úgy oldódott meg, hogy a szövetség elnöke megkérte a Szpartak milliárdos tulajdonosát, járjon közben az ügyben.

De megjegyzéseket tett a CSZKA Moszkva trénere, Valerij Gazzajev is kollégája munkájáról: „Nem tudnám pontosan meghatározni, hogy mit csinálnak a játékosok Belekben. Nekem úgy tűnik, mintha egy medenceparti hússütésre csődítették volna öszsze a társaságot Törökországba.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik