Henk ten Cate távozása esetén Marco van Bastent akarja az Ajax

Vágólapra másolva!
2007.10.08. 10:14
Bár még nem hagyta ott az Ajax Amsterdamot Henk ten Cate, a holland együttesnél már ki is szemelték lehetséges utódját Marco van Basten személyében. Az amszterdamiak azt szeretnék, ha a szövetségi kapitány január elsejétől félállásban őket is irányítaná a válogatott mellett. A szövetség sportigazgatója elutasította az ötletet.
Marco van Basten
Marco van Basten
Marco van Basten
Marco van Basten

Henk ten Catét, az Ajax Amsterdam labdarúgócsapatának edzőjét a Chelsea szeretné megnyerni sportigazgatónak. Bár a szakvezető még nem jelentette be, hogy távozik, Amszterdamban már elkezdték keresni az utódját.

A nagy múltú, de a nemzetközi porondon idén leszereplő patinás klub vezetői úgy gondolják, hogy egykori kiváló játékosuk, Marco van Basten lehet az, aki átvehetné Henk ten Cate helyét.

Az egykori aranylabdás azonban jelenleg állásban van: ő irányítja a holland válogatottat. Az Ajaxnál nem is akarják, hogy otthagyja a nemzeti csapatot, csak január elsejétől félállásban őket is irányítsa. Az amszterdami vezetők szerint ez bőven belefér a kapitány idejébe, ugyanis tavasszal csak barátságos mérkőzéseken lép pályára a holland nemzeti tizenegy.

A Holland Labdarúgó-szövetségben (KNVB) azonban nem igazán örültek az ötletnek.
„Abszolút lehetetlen” – reagált Henk Kesler, a szövetség sportigazgatója a De Telegraaf című lapnak. – „Még százmillió euróért sem mondunk le Van Bastenről, nem lehet két lovat megülni egyszerre. Úgy vélem, a holland válogatott megérdemel annyit, hogy csak velük foglalkozik a szövetségi kapitány.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik