Franciaország: Emon helyett Gerets lett a Marseille vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2007.09.26. 00:31
Menesztette Albert Emon vezetőedzőt a francia első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Olympique Marseille, és a helyére a belga Eric Geretset (képünkön) szerződtette – jelentette be hivatalos internetes oldalán a Bajnokok Ligája-résztvevő klub.
Imago
Imago

A most 53 esztendős Eric Gerets 2006-ban a török Galatasaray vezetőedzője volt, és a csapatot tavaly bajnoki címre vezette. Ezt követően elhagyta az isztambuliakat.

A korábbi kiváló válogatot védő 2000-ben és 2001-ben holland bajnok volt a PSV Eindhoven szakvezetőjeként, és dolgozott Németországban, a Kaiserslautern, illetve a VfL Wolfsburg együttesénél.

A Marseille rosszul kezdte a francia bajnokságot, kilenc mérkőzésen szerzett hét pontjával a 20 csapatot számláló mezőnyben csak a 16. helyen áll a tabellán.

„Vérfrissítésre, új kezdetre van szükség az együttesnél – fogalmazott Pape Diouf, a kikötővárosi klub elnöke. – Eric Gerets az az edző, akire éppen emiatt szükségünk van. A tapasztalata és a Belgiumban, Hollandiában, Németország és Törökországban elért eredményei olyan értékek, amelyek hozzásegítik majd a klubot, hogy elérje a céljait.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik