Rossz főpróba: Hajdu János tanítványait most a kazahok győzték le

Vágólapra másolva!
2008.08.06. 07:35
Utolsó felkészülési mérkőzésén vereséget szenvedett a magyar női kézilabda-válogatott. A Görbicz Anita nélkül játszó Hajdu-csapatot egy nappal a Kína elleni vereség után Kazahsztán győzte le négy góllal. A nemzeti csapat szombaton kezdi meg olimpiai szereplését a svéd csapat ellen.
Ez szenvedősre sikerült: a Hajdu-csapat utolsó felkészülési meccsét is elvesztette
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Ez szenvedősre sikerült: a Hajdu-csapat utolsó felkészülési meccsét is elvesztette
Ez szenvedősre sikerült: a Hajdu-csapat utolsó felkészülési meccsét is elvesztette
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Ez szenvedősre sikerült: a Hajdu-csapat utolsó felkészülési meccsét is elvesztette

MINDEN, AMIT AZ OLIMPIÁRÓL TUDNI ÉRDEMES!

A magyar női kézilabda-válogatott 30–26-ra kikapott a kazah csapattól a pekingi olimpia tesztmérkőzésén.

A főpróba, illetve főpróbák kifejezetten rosszul sikerültek, jöhet a sikeres előadás – legalábbis reménykedünk benne. A magyar női kézilabda-válogatott az utolsó felkészülési meccsét is elvesztette az olimpiai torna előtt, a keddi, Kína elleni vereség (26–28) után ezúttal a kazahok bizonyultak jobbnak Hajdu János lányainál.

Az ötkarikás játékokra az ázsiai selejtezőtorna megnyerésével kijutó kazahok már félidőben is egy góllal vezettek, majd a lefújásig négy gólra tudták növelni előnyüket a Görbicz Anitát nélkülöző magyar válogatott ellen. A kitűnő irányító csütörtöktől már beszállhat a közös edzésmunkába.

PÁLINGER: „HA ÍGY JÁTSZUNK A SVÉDEK ELLEN, SEMMI ESÉLYÜNK”

„Nem védtem igazán jól. Nehéz az átállás, múlt éjjel egy percet sem aludtam. Mindenki fáradt, de ez nem ok arra, hogy ne nyerjünk meg egy ilyen meccset. Sokkal jobban kell koncentrálnunk, nagyon rossz a védekezés, és nem szabadna ennyi felesleges szabálytalanságot elkövetnünk. Ha így játszunk a svédek ellen, semmi esélyünk.”
A Hajdu-csapat még a kínaiak elleninél is jóval gyengébb teljesítményt nyújtott, nem csoda, hogy a lányok a találkozó után fejüket lehorgasztva ültek, a kapitány pedig közölte: mélyreható beszélgetések várhatóak még az olimpiai torna megkezdése előtt...

„Megpróbálunk az éghajlathoz alkalmazkodni, fontos a kondíciónk megőrzése. Hogy miért hagytam Pálingert az egész meccsen a pályán? Végig őt akarom védetni az olimpián. Nem volt igazán jó a teljesítménye, leginkább közepesnek nevezném” – nyilatkozta a magyar kapitány.

„Az első félidőben jó produkciót nyújtott a csapat, a folytatásban viszont bosszantóan rosszul játszottak a lányok. Kapkodtak, és szétesett a védekezésünk" - mondta Sinka László, a magyar szövetség főtitkára.

A sportvezető úgy véli, ez a teljesítmény egyáltalán nem jó előjel három nappal a rajt előtt. Ugyanakkor megjegyezte, a csapat tagjai közül sokan még mindig az átállás nehézségeivel küzdenek, bár szerinte ezzel nem magyarázható, hogy nem hajtott megfelelően a gárda.

Hajdu János csapata szombaton kezdi meg olimpiai szereplését a svédek ellen – reményeink szerint ennél sokkal jobb eredménnyel.

NŐI KÉZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Kazahsztán-Magyarország 30–26 (13–12)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik