Torres: Nemcsak Spanyolország nyert, hanem a szép foci is

Vágólapra másolva!
2008.06.30. 17:07
A döntőben győztes gólt szerző Fernando Torres még mindig alig tudja felfogni a vasárnap esti történteket, azaz hogy a spanyol csapat a németeket legyőzve Európa-bajnoki címet szerzett. A csatár nyilatkozatában többek közt elmondta, szerinte a legjobb válogatott nyert, s ezt elsősorban csapategységének köszönheti.
Torres az Eb-serleggel, akár egy kisgyerek
Fotó: MTI/EPA/BERNAT ARMANGUE
Torres az Eb-serleggel, akár egy kisgyerek
Torres az Eb-serleggel, akár egy kisgyerek
Fotó: MTI/EPA/BERNAT ARMANGUE
Torres az Eb-serleggel, akár egy kisgyerek

„Még mindig nem vagyunk tudatában, mi is történt velünk. Ez egyelőre hihetetlen. Ráadásul a győztes gól szerzőjét Fernando Torresnek hívják…” – kezdte örömittas nyilatkozatát Fernando Torres, a spanyol válogatott győztes gólt szerző csatára.

„Soha nem fogom elfelejteni azt a pillanatot. Xavi passza szenzációs volt, sikerült megelőznöm Lehmannt is. A támadó feladata egyébként a gólszerzés, én csak tettem a dolgomat. A lényeg nem én vagyok, hanem az egész csapat. No meg az, hogy mi nyertük az Európa-bajnokságot” – tette hozzá a Liverpool játékosa.

A kérdésre, hogy mi volt a legfontosabb tulajdonsága a spanyol válogatottnak az Eb-n, a játékos az egységet jelölte meg.

„Az egység az első számú fegyvere a csapatnak. Mindenki egyenrangúnak érzi magát az alapjátékosoktól a tartalékokon át a technikai stáb tagjaiig. Ez a győzelem ugyanúgy Genaro Borasé is, aki most nem lehetett itt, mint David Villáé, aki megsérült az elődöntőben” – mondta a támadó, aki a folytatásban góljáról is ejtett néhány szót.

„Az az igazság, hogy kihasználtam a védelem és a kapus pillanatnyi kihagyását. Ez apró, de fontos momentum volt, olyan pillanat, amilyeneket korábban a spanyol válogatott nem használt ki. Most azonban igen. A siker jórészt ennek köszönhető. Beértünk, fejlődtünk, észrevettük és kihasználtuk az adódó lehetőségeket.”

„Nagyszerűen játszottunk, és a futball most igazságos volt. Ezzel nemcsak Spanyolország nyert, hanem a foci is összességében, hiszen a legjobban játszó csapat győzött, ez pedig nincs mindig így. Mi remekül bánunk a labdával, megvan a szükséges technikai repertoárunk, és bemutattuk, hogyan lehet egyben szépen és célravezetően játszani” – zárta mondanddóját a friss Európa-bajnok játékos.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik